Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Oer-IJ Expeditie: Wandelen door het groene hart van Kennemerland

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, vormt de prachtige natuur van Castricum, Heemskerk, Akersloot en Uitgeest het decor van de 4e editie van de Oer-IJ Expeditie. Met deze ontdekkingswandeltocht maken de deelnemers kennis met het Oer-IJ gebied: het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland.

Oer-IJ Expeditie

Een echte wandelbeleving

Deelnemers kunnen kiezen uit vijf unieke routes van 11, 16, 22, 25 of 31 kilometer. Alle routes van de Oer-IJ Expeditie gaan van start vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij station van Castricum. Hierna zullen de deelnemers direct het Oer-IJ gebied in trekken. Met de vele bezienswaardigheden op de routes is dit door water en wind gevormde landschap rijk aan verhalen. Wandelaars worden door de gidsen en diverse acts tijdens hun wandeltocht meegenomen in de geschiedenis van het gebied. En dat is wat de Oer-IJ Expeditie meer maakt dan een wandelevenement, namelijk een ├ęchte wandelbeleving.

Oer-IJ Expeditie
Oer-IJ Expeditie
Oer-IJ Expeditie

Ode aan het Oer-IJ Landschap

Net als de voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2022 in het teken van een thema. Dit jaar wordt tijdens deze ontdekkingswandeltocht een 'Ode aan het Oer-IJ Landschap' gebracht. De landschappen waar de routes doorheen voeren zijn zo bijzonder en waardevol, dat een ode op zijn plaats is. De schoonheid van dit groene buitengebied wordt graag met de deelnemers gedeeld door op de routes te zorgen voor verrassingen. Geïnspireerd op het thema: Ode aan het Oer-IJ Landschap.

Inschrijven voor de Oer-IJ Expeditie kan nog tot en met donderdag 12 mei via onderstaande button. Op de dag van het evenement is er geen mogelijkheid tot na-inschrijven.

Ik schrijf me in!