Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Ontdek Landgoed Schovenhorst tijdens de Nierdaagse 26 juni

De Nierdaagse wordt dit jaar gezamenlijk afgesloten op Landgoed Schovenhorst. Op zondag 26 juni geniet je hier tijdens drie themawandelingen van vijf unieke bomentuinen. Op deze pagina lees je meer over deze dag.

Landgoed Schovenhorst van boven
Landgoed Schovenhorst van boven

De Nierdaagse wordt dit jaar gezamenlijk afgesloten op Landgoed Schovenhorst. Je kunt op zondag 26 juni hier wandelen langs vijf unieke bomentuinen. Deze zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan uit kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Op het Landgoed zijn drie themawandelingen uitgezet, zodat jij alle vijf de bomentuinen kunt ontdekken. Daarnaast heeft Landgoed Schovenhorst een bijzondere belevenis te bieden voor jong en oud: een bos bovenop de Bostoren!

Bomentuin

Bij een Landgoed horen kroonjuwelen, en dat geldt ook voor Landgoed Schovenhorst. Maar wat voor Schovenhorst het dierbaarst is, is niet opgeborgen in een kluis. Het zijn de eeuwenoude bomen, die mogen schitteren in de buitenlucht. Exotisch, ontzagwekkend en zeldzaam – of het nu gaat om de heilige Japanse Kransspar, de Corsicaanse Den of de Mammoetboom met zijn reusachtige formaat. Ontdek de bomen via de drie themawandelingen alleen of samen met één van de gidsen. Je kiest uit een route van 8, 4 of 2,5 kilometer.

Op pad met een gids

Wil je geen boomsoort missen op het Landgoed? Ga dan samen met één van de gidsen van het Landgoed op pad. De gids vertelt je alles over het ontstaan van het Landgoed, de bomentuinen en bijzondere boomanekdotes. Om 10.00 uur en 12.30 uur  vertrekt een rondleiding. Let op! Deze tickets zijn beperkt beschikbaar. Een rondleiding duurt ca. 1,5 uur en er kunnen maximaal 20 personen per rondleiding inschrijven. Er starten twee rondleidingen per keer.

Voor of na deze rondleiding kun je ook nog het Landgoed van bovenaf bekijken door de Bostoren te beklimmen.

Wandeling met gids op Landgoed Schovenhorst
Uitzicht vanaf de bostoren op Landgoed Schovenhorst
Uitzicht vanaf de bostoren op Landgoed Schovenhorst

Bostoren

De Bostoren is een klim van 235 treden. Het uitzicht op de top is beslist de moeite waard. Met het bos onder je kijk je uit over Amersfoort, de Veluwe en de windmolens in de polder. Ook in de toren zelf is van alles te beleven; een wand met nestkasten en een ijzingwekkend klimnet. Eenmaal op de top van dit architectonische hoogstandje word je beloond met een weids uitzicht. Beklim de 40 meter hoge Bostoren en ontdek het met eigen ogen!

Koffie en lekkers bij de Werkstee

Voor of na al deze belevenissen kun je wel wat extra energie gebruiken. Daarom heeft de Nierstichting speciaal voor de deelnemers van de Nierdaagse geregeld dat je bij de Werkstee onder het genot van een gratis kop koffie, thee of glas fris met iets lekkers erbij kunt bijkomen van je wandeling.  Dit om je te bedanken voor de stappen die jij hebt gezet voor het genezen van nierziekten.

Kosten en aanmelden

Voor de Nierdaagse wordt geen inschrijfgeld gevraagd. Wil je gezamenlijk de Nierdaagse afsluiten op 26 juni op Landgoed Schovenhorst? Dan vraagt de Nierstichting een bijdrage voor het beklimmen van de Bostoren met koffie, thee en/of fris en iets lekkers bij de Werkstee en natuurlijk het aandenken van de Nierdaagse. 

  • Normaal ticket: €10 p.p.
  • Ticket met rondleiding van een gids: € 15 p.p.

Er zijn 80 tickets beschikbaar voor de rondleiding met gids, dus zorg dat je je op tijd aanmeldt voor de Nierdaagse.

Meld je aan!
Opbrengst Nierdaagse 2021
Opbrengst Nierdaagse 2021