Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Mar-athon rond Sneek en meer: zet de zomer in beweging!

Rondom de langste dag van het jaar, op zaterdag 25 juni 2022, vindt de 'Mar-athon rond Sneek en meer' plaats. De naam zegt het al, als hoofduitdaging kun jij een hele marathon wandelen rondom het schitterende Sneekermeer. Wandel je mee?

Mar-athon rond Sneek en meer

Langs mooie vergezichten over het Fryske mar, dwars door weidse polders en genietend van dobberende zeilbootjes op een mooie zomeravond. En ook bij de andere twee afstanden, de halve en kwart marathon, is water hét thema van de routes. Dit uitstapje naar het noorden gaat jou gegarandeerd verrassen! Zin om mee te wandelen? Lees dan snel verder en schrijf je in.

Nieuw op de wandelkalender van Le Champion

Afgelopen december maakte Sportorganisatie Le Champion bekend haar evenementenkalender verder uit te breiden met de Mar-athon Sneek. Het Friese evenement vindt jaarlijks plaats op de langste zaterdag van het jaar en heeft op het programma drie afstanden voor zowel wandelaars als hardlopers. De hoofdafstand, de 42,2 km, maakt een hele ronde rondom het Sneekermeer en gaat vanaf de 400 jaar oude Waterpoort in Sneek van start. De deelnemers aan de 21,1 km en 10,5 km worden met pendelbussen naar een eigen startlocatie gebracht, bij Heerenzijl of de Mardyk. Op deze manier lopen alle sporters als één lang lint naar de finish, soms zelfs letterlijk over water de ondergaande zon tegemoet. Een uitgebreide beschrijving en kaart van de routes is te vinden op www.marathonsneek.nl.

Bekijk hier de routes
Mar-athon rond Sneek en meer
Midzomerfestival Mar-athon Sneek

Midzomerfestival

Na de finish van de Mar-athon Sneek ontmoeten alle hardlopers en wandelaars elkaar op het Martiniplein. Hier, in hartje centrum Sneek, vindt het Mizomerfestival plaats. Een plek waar deelnemers met hun medaille om de nek en een drankje in de hand samen met familie en vrienden kunnen nagenieten van het evenement. De gehele middag en avond zorgen live optredens voor een swingende cooling down. De Nederlandse zanger Syb van der Ploeg geeft samen met Le Champion invulling aan de programmering.

Inschrijven

Inschrijven voor de 6e editie van de Mar-athon rond Sneek en meer is mogelijk via onderstaande button.

Ik schrijf me in!