13e Kootwijker Duin- en Veentocht

zaterdag 09 november t/m zondag 10 november 2019

Omschrijving

Geniet van het najaar op de Noord-Veluwe tijdens de Kootwijker Duin- en Veentocht. De tocht gaat door heuvelrijke bossen, heide- en veengebieden. Wie weet kom je wild, zoals ree├źn, tegen tijdens je wandeling.

Start: Landal Green parks Rabbit Hill

Grevenhout 21, 3888 NR
UDDEL

Organisatie
Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn
www.4daagseapeldoorn.nl/wandeltochten
wandelcommissie@4daagseapeldoorn.nl
06-53764861

Afstanden & starttijden

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • Bepijld De route is bepijld
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Korting Leden van KWBN ontvangen korting op het inschrijfgeld
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Honden Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd

Beloningen

  Extra informatie

  Alle afstanden gaan na vertrek vanaf het Atrium van Rabbit Hill naar bosgebied de Pastorie. De kortste afstand gaat via een mooi smal slingerend paadje richting het Kootwijkerveen. Ook de overige afstanden komen door dit natuurgebied. Via mooie bospaden gaan de afstanden, m.u.v. de 5 kilometer, naar bosgebied De Vrome Bergen. Hier heb je kans om wild tegen te komen. De langere afstanden maken nog een extra lus richting Kootwijk.

  De 15, 20 en 25 km gaan vervolgens via een mooi slingerend pad richting de rust op bungalowpark De Berkenhorst, waar ook EHBO aanwezig is. Na de rust gaan de 20 en 25 km eerst over de Kerkendel en later over de Duinweg. De 20 gaat na de splitsing met de 25 km richting de grote zandvlakte het Kootwijkerzand. De 25 km gaat nog even verder via bospaden richting de nieuwe uitkijktoren van Staatsbosbeheer. Een beklimming is zeker bij helder weer zeker de moeite waard. Na de uitkijktoren loop je over het Kootwijkerzand, af en toe even afgewisseld met een bospad. Halverwege komt de 20 kilometer hier weer bij en gaat het naar de Berkenhorst voor de tweede rust. Hierna gaat het via een bospad en de grindweg Assel naar de samenkomst met de 10 km. Als met al zeker voor de langere afstanden (15, 20 en 25 km) een pittige wandeltocht mede doordat een gedeelte door het stuifzandgebied van Staatsbosbeheer bij Kootwijk gaat.


  In de Wandel.nl webshop

  € 6,95
  Ledenprijs € 5,00
  € 4,95
  Ledenprijs € 3,95
  € 11,95
  Ledenprijs € 8,95