Klaver4tocht

zondag 30 juni 2019

Omschrijving

Gezelligheidswandeling in de vorm van 4 klaverbladen rondom startlocatie 't Romienendal in Aalten. Hier is bijna de hele dag live muziek van bands en koren.
U kunt ook langere afstand lopen d.m.v. dubbele lussen.

Startbureau sluit om 17.00u
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd

Start: café restaurant 't Romienendal

Aladnaweg 3, 7122 RN
AALTEN

Organisatie
Hartgelach
www.hartgelach.nl
hkbongers@gmail.com
06-51305208

Afstanden & starttijden

 • 20km 9:00-12:00 uur
 • 15km 9:00-13:00 uur
 • 10km 9:00-14:00 uur
 • 5km 9:00-15:00 uur

Bereikbaarheid

  Voorzieningen

  • AED Er is een AED aanwezig
  • Bepijld De route is bepijld
  • EHBO Er is EHBO aanwezig
  • Onverhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied
  • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
  • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid

  Beloningen

   Opmerkingen

   Wandel door de Achterhoek en luister onderweg of na je tocht naar zangkoren. De Klaver4tocht in Aalten vindt gelijktijdig met het Romienendalfestival plaats.

   Vier klaverbladen
   De wandeltocht is uitgezet in de vorm van een Klavertjevier. Ieder klaverblad heeft een afstand van vijf kilometer. Je kunt tijdens je tocht bepalen of je nog een extra klaverblad gaat wandelen of niet. Je kunt dus maximaal 20 kilometer lopen.

   De tocht gaat door de bossen in het buurtschap Dale, vlakbij Aalten. Je loopt over glooiende hellingen, zandpaden, voormalige kerkpaden en langs velden vol berm- en weidebloemen. Meerdere landeigenaren hebben hun privéterrein speciaal voor de Klaver4tocht opengesteld. Je wandelt op plekken waar je normaal geen toegang tot hebt. Het Achterhoekse coulisselandschap geeft je onderweg mooie doorkijkjes.


   Privémuseum
   Je komt langs authentieke boerderijen en langs de Aaltense watertoren. In één van deze boerderijen is in een schuur een particuliere verzameling van objecten uit de Tweede Wereldoorlog te zien. De beheerder heeft speciaal voor geïnteresseerde wandelaars zijn privémuseum op deze dag geopend. Bij het as-bestemmingsterrein De Akker vind je één van de grootste zwerfkeien van Nederland. De kei weegt maar liefst 14.000 kilo.

   Romienendalfestival
   Na iedere ronde van vijf kilometer kun je rusten in het gebouw ’t Romienendal in Aalten. Hier kun je luisteren naar de zangkoren en muziekgroepen die meedoen aan het Romienendalfestival. Zij brengen allerlei soorten muziek ten gehore, van rock tot Nederlandstalig. Ook het koor Hartgelach, de organisator van de wandeltocht, zal hier optreden. Je kunt bij dit rustpunt gebruik maken van de toiletten, er is een EHBO-post en er is koffie en thee verkrijgbaar.

   Bekijk hier sfeerbeelden van een eerdere editie van de wandeltocht en het festival:


   In de Wandel.nl webshop

   € 6,95
   Ledenprijs € 5,00
   € 4,95
   Ledenprijs € 3,95