Int. Twentse Kennedymars

vrijdag 20 september t/m zaterdag 21 september 2019

Omschrijving

Het startbureau sluit om 18.00 uur (tijd wanneer je gefinisht moet zijn)

Start: Sporthal de Bouwmeester

Bouwmeester 6, 7481 LP
HAAKSBERGEN

www.kennedymarshaaksbergen.nl
info@kennedymarshaaksbergen.nl

Afstanden & starttijden

 • 80km 22:00-22:00 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • AED Er is een AED aanwezig
 • Bepijld De route is bepijld
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Onverhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied
 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Verhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied

Beloningen

  Opmerkingen

  Terwijl de avondschemering invalt, klinkt vanaf sporthal de Bouwmeester in Haaksbergen het startschot van de Internationale Kennedymars. Wie 80 kilometer net iets te veel van het goede vindt, kan ook 10, 21 of 42 kilometer lopen.

  De Internationale Kennedymars Haaksbergen trekt jaarlijks ruim duizend wandelaars naar Twente. Kies je voor de langste afstand, dan loop je een groot deel van je kilometers in het holst van de nacht. In de straten van Haaksbergen zorgt het publiek met muziek en vuurkorven voor een sfeervol vertrek. Bij het startterrein en langs de route in het dorp begeleidt een dweilorkest de eerste kilometers van de wandelaars. Ook is er bij de start een podium met een muzikaal programma.

  Haaksbergerveen
  De route gaat vervolgens door Twente en ook voor een deel door Duitsland. De 80 kilometer bestaat uit twee lussen, waarbij de deelnemers na de eerste lus kunnen rusten bij de startlocatie om vervolgens hun weg weer te vervolgen. Als de zon opkomt, heb je de tocht er ongeveer voor de helft opzitten. Het laatste deel van de tocht gaat door het Haaksbergerveen, een mooie beloning van de lange tocht die je er dan al op hebt zitten. Je wandelt door heide en bos en door uniek veengebied. De finish in Haaksbergen komt langzaam in zicht!

  Lopen in de duisternis
  Op verschillende punten langs het parcours zijn rustposten waar eten en drinken wordt uitgedeeld. Ook is op diverse posten medische verzorging aanwezig. De route gaat zowel over verharde als onverharde paden. Deelnemers die de 80 km lopen zijn verplicht om in het donker reflecterende kleding te dragen. Een zaklamp wordt aangeraden.

  Bekijk hier de promofilm gemaakt door de organisatie van de Kennedymars Haaksbergen:


  In de Wandel.nl webshop