Appelstap

zaterdag 14 september 2019

Omschrijving

Wandel van licht naar schemer in het Drents Friese Wold. Langs de route is theater en vermaak De opbrengst van Appelstap gaat naar goede doelen. Bij inschrijving ontvang je een gratis T-shirt. De tocht van 5 km is rolstoelgeschikt. De 30 km is een GPS-route.

Start: Boerestreek

Boerestreek 23, 8426 BN
APPELSCHA

Organisatie
Lionclub Ooststellingwerf
www.lionsooststellingwerf.nl
ooststellingwerf@lions.nl

Afstanden & starttijden

 • 30km 14:30-14:45 uur
 • 15km 16:15-16:45 uur
 • 10km 17:00-17:30 uur
 • 5km 17:45-18:15 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • AED Er is een AED aanwezig
 • Bepijld De route is bepijld
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Onverhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied
 • Rolstoel Deze wandeltocht is rolstoel geschikt
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Verhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied

Beloningen

  Opmerkingen

  Appelstap is om meerdere redenen een bijzondere wandeltocht. De tocht in de omgeving van het Friese Appelscha eindigt in het donker. De laatste vijf kilometer staat in het teken van muziek, kunst, drama en lichteffecten. Met je deelname steun je bovendien een goed doel

  Er zijn bij Appelstap vier verschillende routes: 5, 10, 15 en 30 kilometer. Welke routes je ook kiest, de laatste vijf kilometer zijn bijzonder. Langs de route is er van alles te beleven. Je wordt getrakteerd op muziek, kunst, drama, lichteffecten en theater. Doordat tijdens je tocht de duisternis intreedt, komen de belevenissen optimaal tot hun recht. De 30 km is een GPS-route.

  Mix van natuur en beleving
  De vier afstanden starten in de middag of avond. Alle afstanden eindigen tussen 20.00 en 22.00 uur op de Boerestreek. De 5 kilometer voert langs bijzondere plaatsen rond Appelscha terwijl de schemering intreedt. Alle paden zijn verhard, dus de tocht is voor iedereen geschikt, ook voor deelnemers in een rolstoel of met een beperking. De tocht van 15 kilometer is een mix van natuur en beleving. Je loopt door het gevarieerde landschap van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit gebied bestaat uit dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heidevelden en indrukwekkende zandverstuivingen. De 30 kilometer is voor geoefende wandelaars. Je start ’s middags, waarna je dwars door de mooie natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold wandelt. Ook hier zijn voldoende mogelijkheden om te pauzeren.

  Verrassende activiteiten onderweg
  Onderweg zijn er diverse gelegenheden om te pauzeren en word je op diverse plaatsen verrast met activiteiten. Er is onder meer beeldende kunst te zien en er staan lichtzuilen langs de route. Een vreugdevuur zorgt voor een bijzondere sfeer. Er treedt een slagwerkgroep op en acrogymnasten geven een demonstratie. Ook een jeugd- en kindertheater zal de deelnemers verrassen, evenals diverse bands met livemuziek.

  Goede doelen
  De opbrengst van Appelstap gaat jaarlijks naar goede doelen. Dit jaar steun je met jouw deelname de Stichting Semmy (een stichting die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker) en Dwarslaesie Nederland. Bekijk hier een video waarin Hennie Slagter vertelt wat het betekent om een dwarslaesie te hebben.


  Bekijk hier een filmpje van Appelstap 2016:


  In de Wandel.nl webshop

  € 6,95
  Ledenprijs € 5,00
  € 4,95
  Ledenprijs € 3,95
  € 11,95
  Ledenprijs € 8,95