Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Eindejaarswandeltochten: samen wandelen we 2023 uit

Kom, laten we allemaal nog één georganiseerde wandeltocht uitkiezen om het oude jaar mee af te sluiten. Wandel je mee met een van deze eindejaarswandeltochten?

Eindejaarswandeltochten: samen wandelen we 2023 uit
Midwinterhoornwandeltocht. (Foto: © Green Shoes)

Doe mee met onze gezonde eindejaarstraditie! En dat is: gezamenlijk een wandeltocht lopen om het jaar mee af te sluiten. Prik nu alvast een moment om samen een wandeling te maken, bij te kletsen en terug te blikken op het afgelopen jaar. Tijdens een georganiseerde eindejaarswandeltocht geniet je van gezellige praat, bezinning én van het landschap. Wij zetten een zestal leuke eindejaarswandeltochten door heel Nederland op een rijtje.

Kerstwandeltocht, Klazienaveen (Drenthe)

Wanneer: dinsdag 26 december 2023
Afstanden: 5, 10, 15 km

Chocolademelk, glühwein, kerstbrood, snert... W.S.V. De Tippelaar weet jou naar de Kerstwandeltocht in Klazienaveen te ‘lokken’ met een heleboel lekkers. Maar ook zonder die lekkernijen tijdens de rust en aan de eindstreep is tweede kerstdag een heerlijk moment om de benen te strekken en een winterse wandeling te maken. De omgeving van Klazienaveen staat bekend om haar uitgestrekte weides en moerassige veengronden.

Meer informatie

Rotterdam Night Walk, Rotterdam (Zuid-Holland)

Wanneer: woensdag 27 december 2023
Afstanden: 7, 12 km

In de avond krijgt een wereldstad zoals Rotterdam een compleet andere aanblik. Veel bedrijven sluiten hun deuren en de rust en charme keert terug. Fonkelende kerstlichtjes en verlichte huizen en gebouwen geven veel sfeer aan de stad. Tijdens de Rotterdam Night Walk staan bijzondere locaties op het programma, zoals het Dutch Pinball Museum en New Grounds en je wordt onderweg opgezweept door muziek en gezelligheid.

Meer informatie
Eindejaarswandeltochten: samen wandelen we 2023 uit, Rotterdan Night Walk
Rotterdam Night Walk. (Foto: © Golazo)
Eindejaarswandeltochten samen wandelen we 2023 uit, Midwinterhoorn blazen tijdens een wandeltocht.
Midwinterhoornblazer in actie tijdens de Midwinterhoornwandeltocht in Dalfsen. (Foto: © Green Shoes)

Midwinterhoornwandeltocht, Dalfsen (Overijssel)

Wanneer: vrijdag 29 en zaterdag 30 december 2023
Afstanden: 10, 15, 20 km

Heb jij weleens een midwinterhoorn gezien en gehoord? Dit is een traditioneel houten blaasinstrument dat o.a. in het oosten van Salland nog wordt gebruikt. Pak je kans met de Midwinterhoornwandeltocht in Dalfsen, want hier wordt hij traditiegetrouw geblazen en dat maakt absoluut indruk. De wandeltocht loopt door prachtige natuur, onder meer de landgoederen Rechteren, Hessum en Vilsteren. Aan beleving geen gebrek: er zijn artiesten en dansers op de rustplaatsen.

Meer informatie

Snerttocht, Oud-Vossemeer (Zeeland)

Wanneer: vrijdag 29 december 2023
Afstand: 5 km

Kort voor de jaarwisseling kun je een wandeltocht met het hele gezin maken in het Zeeuwse dorp Oud-Vossemeer. Wanneer de avond valt, trekt jong en oud de straat op voor deze jaarlijkse wandeling georganiseerd door Wandel Sport Club Vosmeer. Meestal worden er lichtjes meegenomen, wat voor veel sfeer zorgt. Na wat beweging heb je wel een dampende kom snert verdiend.

Meer informatie
Eindejaarswandeltochten samen wandelen we 2023 uit; erwtensoep tijdens de Snerttocht
Erwtensoep tijdens de Snerttocht. (Foto: © Shutterstock)
Eindejaarswandeltochten samen wandelen we 2023 uit, wandeltocht in de sneeuw in Limburg
Sneeuwlandschap in Limburg. (Foto: © Wandelvereniging Vilt)

Eindejaarstocht, Ulestraten (Limburg)

Wanneer: zaterdag 30 december 2023
Afstanden: 8, 14, 21 km

In Ulestraten staan glühwein (voor volwassenen) en warme chocomelk voor je klaar tijdens de Eindejaarstocht. Maar daarvoor moet je wel eerst een mooie winterwandeling maken en dat is helemaal geen straf in deze omgeving met veel charme, hellingen en kabbelende beekjes. De wandeltocht is een mooie eerste stap richting de goede voornemens. Voor de jeugd van 6 t/m 14 jaar is er een Sneeuwballentocht van 8 kilometer, met opdrachten onderweg.

Meer informatie

Sint Thomaskuiertocht, Nieuwehorne (Friesland)

Wanneer: zaterdag 30 december 2023
Afstanden: 7.5, 10, 15, 25 km

Honderden deelnemers komen jaarlijks af op de Sint Thomaskuiertocht. Dit is dus al een goede traditie onder wandelaars. Over veelal onverharde paden doe je de omgeving van Nieuwe- en Oudehorne aan en wandel je door natuurgebied de Kiekenberg. Spits je oren voor het klokkenluiden in Oudehorne, oftewel het Sint Thomasluiden. Kwade geesten worden volgens deze traditie verdreven. Op de route van 25 kilometer kom je ook nog door het dorp Oldeberkoop en de bijzonder mooie vennen op de Delleboersterheide.

Meer informatie
Eindejaarswandeltochten samen wandelen we 2023 uit; Sint Thomaskuiertocht
Sint Thomaskuiertocht. (Foto: © Henk Nijzing, via Stichting Volksvermaak Oude-Nieuwehorne)
Eindejaarswandeltochten: samen wandelen we 2023 uit; Sint Thomaskuiertocht
Sint Thomaskuiertocht. (Foto: © Henk Nijzing, via Stichting Volksvermaak Oude-Nieuwehorne)

Bekijk je wandelstatistieken in de Wandel.nl-app

Houd jij jouw wandelstatistieken al bij met de Wandel.nl-app? In de app kun je een blik werpen op de totaal gelopen afstand, tijd, gemiddelde snelheid, stappen, wandelroutes en evenementen. Bekijk je gegevens per maand, kwartaal of per jaar. Dit is hét moment om de balans op te maken: hoeveel heb je gelopen in 2023 en wat zijn je doelen in het nieuwe jaar?

Download hier de Wandel.nl-app

Meer wandelevenementen

In onze Wandelagenda vind je nog veel meer leuke wandeltochten en -evenementen. Neem je een kijkje?

Ga naar de Wandelagenda