De startbijeenkomsten van Via Vierdaagse

De startbijeenkomsten van Via Vierdaagse vormen het startpunt van je Vierdaagse-voorbereiding. Wat kun je tijdens deze bijeenkomsten verwachten?

Een belangrijk onderdeel van Via Vierdaagse is de startbijeenkomst. Er zijn Via Vierdaagse-startbijeenkomsten in heel Nederland. Deze vinden plaats tussen januari en de eerste week van maart. Na deze bijeenkomst ga je zelf aan de slag met behulp van je trainingsschema en de tips die je krijgt.

Praktische tips

Na ontvangst met koffie en thee begint elke startbijeenkomst met een informatief gedeelte. Je krijgt onder andere uitleg over de opbouw en intensiteit van het trainingsschema, het gebruik van de app en de andere Via Vierdaagse-onderdelen. Daarnaast ontvang je praktische informatie over kleding, schoenen en deelname aan de Vierdaagse Nijmegen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt iedere deelnemer ook de unieke Via Vierdaagse-sportcap uitgereikt.

Wandeltraining in de buitenlucht

Een belangrijk onderdeel van de startbijeenkomsten is een praktijktraining in de buitenlucht. Deze wordt verzorgd door een gediplomeerde wandeltrainer. Tijdens de training ligt de nadruk op het bepalen van het juiste wandeltempo en een goede looptechniek. Je voert ook een intervaloefening uit, die je vervolgens thuis in je eigen training kunt toepassen, samen met de andere oefeningen die je in het trainingsschema terugvindt. Variatie in training is nodig om zo goed mogelijk voorbereid aan de Vierdaagse Nijmegen te kunnen beginnen. Tussen de bedrijven door kun je natuurlijk kennismaken met andere Via Vierdaagse-deelnemers en mogelijk een trainingsmaatje vinden. Ideaal dus om alvast je vragen en kennis te delen met andere debutanten.

Data en locaties

De startbijeenkomsten van Via Vierdaagse 2020 hebben inmiddels plaatsgevonden.