Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Praktijkbijeenkomsten van Via Vierdaagse

De praktijkbijeenkomst van Via Vierdaagse vormt het startpunt van jouw 4Daagse-voorbereiding. Wat kun je tijdens deze bijeenkomst verwachten?

Vierdaagse

Een belangrijk onderdeel van Via Vierdaagse is de praktijkbijeenkomst. Er zijn Via Vierdaagse-praktijkbijeenkomsten in heel Nederland. Deze vinden plaats in de maanden februari en maart. Buiten deze bijeenkomst ga je zelf aan de slag met behulp van je trainingsschema en de tips die je krijgt.

Vierdaagse

Wandeltraining in de buitenlucht

De bijeenkomst is een praktijktraining in de buitenlucht. Deze wordt verzorgd door een gediplomeerde wandeltrainer. Tijdens de training ligt de nadruk op het bepalen van het juiste wandeltempo en een goede looptechniek. Je voert ook een intervaloefening uit, die je vervolgens thuis in je eigen training kunt toepassen, samen met de andere oefeningen die je in het trainingsschema terugvindt. Variatie in training is nodig om zo goed mogelijk voorbereid aan de 4Daagse te kunnen beginnen. Tussen de bedrijven door kun je natuurlijk kennismaken met andere Via Vierdaagse-deelnemers en mogelijk een trainingsmaatje vinden. Ideaal dus om alvast je vragen en kennis te delen met andere debutanten.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt iedere deelnemer ook de unieke Via Vierdaagse-sportcap uitgereikt.