Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen. Vind hier een wandelroute in jouw provincie. Sommige wandelroutes zijn extra mooi om te lopen tijdens de herfst, daarom tippen we je ook graag op een paar van de mooiste herfst wandelroutes in Nederland.

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Wonen familie of vrienden in de buurt? Dan kan je er ook voor kiezen om even langs te wandelen en een traktatie uit te delen. Zo zijn ze extra blij om je weer te zien. Tip: op Wandel.nl staat een recept voor gezonde energierepen. Ook geven wij tips over groente en fruit die geschikt zijn om mee te nemen tijdens een wandeling.

/verjaardagswandeling-oktober1
Geweizwam
Geweizwam

Tip 3: Speur naar paddenstoelen

Paddenstoelen zijn interessante verschijningen in de natuur. Sommige soorten zijn eetbaar, andere zijn giftig. De maand oktober is bij uitstek geschikt voor het speuren naar paddenstoelen tijdens je wandeling. Op Wandel.nl geven we je een paar tips om verantwoord opzoek te gaan. Maak je er liever een spelletje van? Neem dan de Paddenstoelen Bingokaart mee tijdens je verjaardagswandeling en kijk hoeveel paddenstoelen jij tegenkomt. Ook leuk om met je wandelmaatje te spelen.

Tip 4: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal films voor je uitgezocht met wandelen als thema. Bekijk bijvoorbeeld A Walk in the Woods of Into the Wild. Hier vind je nog meer leuke wandelfilms.