Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Molen bij Abcoude
Molen bij Abcoude

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen.

Vind hier een route bij jou in de buurt
Bakker

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Wonen familie of vrienden in de buurt? Dan kan je er ook voor kiezen om even langs te wandelen en een traktatie uit te delen. Zo zijn ze extra blij om je weer te zien. Op Wandel.nl staat meerdere lekkere en gezonde recepten.

Bekijk de recepten

Tip 3: Geniet extra van de opkomende lente

In maart toont de lente zich van haar beste kant. Stinzenplanten zoals sneeuwklokjes, narcissen, bosanemonen en boshyacinten steken dan hun kopjes op en geven de verder nog kale grasvelden en bossen kleur. Op meerdere landgoederen in Nederland kun je stinzenplanten in overvloed bewonderen. Maak je verjaardagswandeling extra kleurrijk! Wij hebben vijf landgoederen voor je uitgezocht.

Bekijk de vijf landgoederen
/verjaardagswandeling-grutto

Tip 4: Ga op zoek naar de grutto

Sierlijke poten, een lange rechte snavel en een oranjebruine kleur. De grutto is sinds een paar jaar onze Nationale Vogel. Deze kenmerkende vogel is na een lange reis vanuit Zuid-Afrika weer in Nederland geland. Wil je de grutto zien, dan moet je rustige en waterrijke natuurgebieden opzoeken. En laten deze gebieden ook nog eens hartstikke leuk zijn voor een wandeling. Wij tippen je zes populaire gebieden bij de Grutto. 

In deze gebieden kun je de grutto zien

Tip 5: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal films voor je uitgezocht met wandelen als thema. Bekijk bijvoorbeeld A Walk in the Woods of Into the Wild. 

Bekijk hier al onze film tips