Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Header | /zomerstappen

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen. Vind hier een wandelroute in jouw provincie. Wandelen langs water is deze dagen extra aantrekkelijk, daarom tippen we je ook graag een paar wandelroutes waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Wonen familie of vrienden in de buurt? Dan kan je er ook voor kiezen om even langs te wandelen en een traktatie uit te delen. Zo zijn ze extra blij om je weer te zien. Tip: op Wandel.nl vind je allemaal lekkere en gezonde recepten. En voor deze warmere dagen hebben we ook een gezond chocolade ijs recept voor je klaarstaan.

Ijsje op een hoorntje
Tipi op Parc Buitengewoon
Parc Buitengewoon, foto: Andrea van Lieshout

Tip 3: Ga op een micro avontuur

Juli is een echte vakantiemaand. Heb jij nog geen plannen gemaakt? Ga dan op een zogenaamd micro avontuur in Nederland. Een micro avontuur is dichtbij, kort en avontuurlijk. Perfect om er even tussenuit te gaan en je verjaardag op een unieke manier te vieren. Overnacht bijvoorbeeld op een van deze natuurcampings. Tijdens een overnachting op een natuurcamping waan je jezelf helemaal in de natuur en er lopen ook prachtige wandelingen langs de campings. Liever iets meer luxe? Dan raden we je één van deze bijzondere overnachtingsplaatsen aan.  

Tip 4: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal films voor je uitgezocht met wandelen als thema. Bekijk bijvoorbeeld A Walk in the Woods of Into the Wild. Hier vind je nog meer leuke wandelfilms.