Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Header | /verjaardagswandeling

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen. Vind hier een wandelroute in jouw provincie. Wandelen langs water is deze dagen extra aantrekkelijk, daarom tippen we je ook graag een paar wandelroutes waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Wonen familie of vrienden in de buurt? Dan kan je er ook voor kiezen om even langs te wandelen en een traktatie uit te delen. Zo zijn ze extra blij om je weer te zien. Tip: op Wandel.nl staat een recept voor gezonde energierepen. Ook geven wij tips over groente en fruit die geschikt zijn om mee te nemen tijdens een wandeling. En voor deze warmere dagen hebben we ook een gezond chocolade ijs recept voor je klaarstaan.

/verjaardagswandeling1
vleermuizen

Tip 3: Maak een avondwandeling

Augustus is een van de warmste maanden van het jaar. Overdag kan het dan bijna té warm zijn om te gaan wandelen. Op zo’n dag is het heerlijk om er ’s avonds nog even op uit te gaan en te genieten van de frissere avondlucht. Naast die frisse lucht wordt je getrakteerd op een mooie zonsondergang, verschillende dieren die tevoorschijn komen én heeft het een positief effect op je nachtrust. In dit artikel vertellen we je hoe je jouw avondwandeling nóg leuker maakt.

Tip 4: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal films voor je uitgezocht met wandelen als thema. Bekijk bijvoorbeeld A Walk in the Woods of Into the Wild. Hier vind je nog meer leuke wandelfilms.