Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Duitsland: Kom tot rust in de natuur van het Westerwald

Het Westerwald is een ongerept natuurgebied in het Duitse middengebergte, vlak over de Nederlandse grens. De authentieke dorpjes worden omgeven door het glooiende landschap en wisselen zich af met groene weilanden. Wandel langs de eeuwenoude kloosters, middeleeuwse burchten en geniet in het Rijndal van de rust aan het water.

1. Westerwald HOOFDBEELD Wandern Im Wiedtal 42

In samenwerking met Oad

Wäller Tour Bärenkopp

De Wäller Tour Bärenkopp wordt gezien als één van de mooiste wandelroutes in het Duitse natuurgebied Westerwald. Al wandelend door de bossen loop je langs beekjes en stijle rotswanden. Eenmaal boven aangekomen bij de Bärenkopp, heb je een prachtig uitzicht op het kleinschalige dorpje Wieddal. Even verderop vind je het pittoreske Breitscheid, waar je heerlijk kunt bijkomen op een van de gezellige terrasjes.

  • Afstand route: 12 kilometer
  • Startpunt: Het startpunt van de route vind je bij de gratis parkeerplaats aan de Marktstraße.
  • Markering: de route is gemarkeerd met een groene W van Wäller Tour.

Bezoek het kleurrijke Linz am Rhein

In Linz am Rhein kun je heerlijk ronddwalen door de kleurrijke straatjes met typische Duitse vakwerkhuizen. Bezoek een van de kleine boetiekjes of kom heerlijk tot rust op een van de vele terrasjes aan de Rijn. Je kunt je hier perfect een dag vermaken!

Het kleurrijke Linz am Rhein
Het kleurrijke Linz am Rhein
Meer in Westerwald Duitsland

Volledig verzorgde wandelvakantie

Zin gekregen om te wandelen in het Westerwald & Rijndal? Ga dan mee met de volledig verzorgde 5-daagse wandelvakantie van Oad. Echt alles wordt voor je geregeld: je verblijf, het reisprogramma met prachtige wandelroutes, het vervoer van je bagage en de reis met een comfort class bus. Bovendien worden de wandelingen begeleid door een wandelbegeleider die de streek op zijn duimpje kent. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk deze wandelvakantie hier