Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelvierdaagse Ardennen

De wandelvierdaagse Marche Mesa laat je niet alleen de Ardennen zien als wandelgebied. De vierdaagse, die eind juni plaatsvindt, staat ook in het teken van herdenken en vriendschap. Tegenwoordig straalt dit wandelgebied een aangename rust en vredigheid uit. Onze partner Oad biedt een arrangement rond de Marche Mesa aan.

Wandelvierdaagse Ardennen

De Marche Mesa kun je beschouwen als dé Wandelvierdaagse van de Ardennen. Vier dagen lang wandelen door de rijke natuur van de Belgische Ardennen. Tegenwoordig straalt dit wandelgebied een aangename rust en vredigheid uit.

Dat is niet altijd zo geweest. In de Tweede Wereldoorlog, in de winter van 1944-1945, vond in deze streek de keiharde strijd van het Ardennenoffensief plaats. In ieder dorp en stad vind je monumenten en herdenkingstekens voor de slachtoffers van deze Slag om de Ardennen.

Wandelvierdaagse Ardennen

Wandelen, herdenken en vriendschap

Hoe mooi is het dan om jaarlijks een wandelevenement te organiseren dat in het teken staat van de herdenking en vriendschap. Inmiddels doen er meer dan tienduizend wandelaars uit verschillende Europese landen mee.

Het gezelschap van wandelaars is divers, net als bij de Vierdaagse Nijmegen. Er wandelen (oud)militairen en burgers mee. Ook zie je mensen van alle leeftijden, zowel volwassenen als kinderen. 

Ontdekkingstocht van de Ardennen

De etappes vertrekken vanuit Marche-En-Famenne, St-Hubert, Bastogne en Durbuy. Vlakbij Nederland vormen de Ardennen een prachtig wandelgebied met natuur, historische steden, gastronomie, Belgisch bier en cultureel erfgoed. En natuurlijk heuvels, dus af en toe zul je flink moeten klimmen.

La Roche en Ardenne, foto: (c) FTLB - P. Willems
La Roche en Ardenne, foto: (c) FTLB - P. Willems

En natuurlijk heuvels, dus af en toe zul je flink moeten klimmen. Onderweg kun je regelmatig genieten van adembenemende vergezichten. Je kunt kiezen tussen etappes van 8, 16, 24 en 32 kilometer.

Meer informatie en inschrijvingen: www.marche-mesa.com

Logo van Oad

Met Oad naar de Marche Mesa

Oad biedt rond de Marche Mesa een 6-daags arrangement aan. Je verblijft in het hotel Vayamundo in Houffalize op basis van halfpension (ontbijt en diner). Hier kun je prima uitrusten van je wandeltochten. In het hotel is onder meer een tropisch zwembad en wellness centrum aanwezig.