Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Laatste kans: ga met een ervaren gids op wandelreis naar de Franse Alpen

Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 september 2022 kun je de natuur van de Franse Alpen gaan ontdekken. Tijdens een 7-daagse reis neemt een ervaren wandelgids je graag mee op pad naar de natuur in dit gebied. Ga je mee?

RCN Belledonne Camping In De Franse Alpen

Let op: deze reis is niet meer te boeken.

Samen met onze partner RCN Vakantieparken en een ervaren wandelgids, heeft KWbN een bijzondere wandelreis ontwikkeld naar de Franse Alpen.

De Franse Alpen zijn gelegen op 1000 kilometer van Utrecht en staan bekend om de adembenemend mooie natuur, met een afwisselend decor van prachtige bergtoppen, watervallen, bergmeren en vergezichten. Het biedt fantastische mogelijkheden om er heerlijk op uit te trekken. De wandelgids van de camping kent de omgeving door en door en weet precies welke bijzondere plekken je moet zien.

Wat een unieke, sprookjesachtige omgeving: besneeuwde bergtoppen, watervallen en groene valleien

Het arrangement

  • Periode: van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 september 2022 (7 dagen/6 nachten)
  • Verblijf in een 4-persoons mobile home op RCN camping Belledonne**** (midden in de natuur)
  • 3-gangen-welkomstmenu op zaterdag 10 september
  • Kennismaking op zondagochtend met elkaar en met de wandelgids, uitleg programma en een heerlijk drankje
  • Wandelingen met de wandelgidsen op zondag, maandag, dinsdag en donderdag
  • Eindschoonmaak
  • Lakenpakket p.p.
  • Verbruik gas, water en elektriciteit

Prijs voor twee personen: €469,-
(Leden van KWbN betalen: €449,-)

Toeslag derde of vierde persoon in dezelfde accommodatie: €49,- per persoon.

Mobile Home op RCN Vakantiepark Belledonne
Mobile Home Goléon op RCN Vakantiepark Belledonne
Gletsjer Croix De Fer
Wandelen langs Gletsjer Croix De Fer

De wandelreis

Je reist op eigen gelegenheid naar de Franse Alpen. Op de viersterrencamping RCN Belledonne met Nederlandse beheerders verblijf je in een comfortabele 4-persoons mobile home. RCN Belledonne mag dan in de bergen liggen, het parkterrein is helemaal vlak waardoor je op de meeste plekken nog lang geniet van het avondzonnetje.

Vanaf je verblijfplek zijn prachtige bergtoppen zichtbaar, waarvan sommige het hele jaar door bedekt zijn met sneeuw. De omgeving biedt te veel om op te noemen, wat te denken van de prachtige watervallen, groene bergpassen, heldere bergmeren, natuurpark Les Ecrins, Alpe d’Huez en gletsjer Croix de Fer.

Vier dagen lang wandel je samen met een ervaren (Engelstalige) wandelgids en ontdek je het natuurschoon van de Franse Alpen. Op woensdag is een rustdag ingeruimd, waar je heerlijk kunt genieten van de faciliteiten op de camping (verwarmd zwembad, sauna en hamam) of een van de pittoreske dorpjes in de omgeving.

Ja, ik wil mee!

Wandelprogramma

Zondag : Lac Besson (ca. 8 km), makkelijke wandeling +/- 4 uur

Je vertrekt vanaf Belledonne. Met de auto rijd je (samen met de groep) 45 minuten naar parkeerplaats Lac Besson. Vanaf daar ga je vier uur wandelen met 280 meter hoogteverschil. Deze wandeling bij de Alpe d’Huez kenmerkt zich door de diverse meren. Ook ga je langs de berghut La Fare.

Maandag: Refuge l’etendard (ca. 10 km), pittige/medium wandeling +/- 4,5 uur

Je vertrekt vanaf Belledonne. Met de auto rijd je (samen met de groep) 45 minuten naar de parkeerplaats op de top van Croix de Fer. Vanaf daar ga je vier a vijf uur wandelen op 375 meter hoogteverschil. Deze wandeling kenmerkt zich door het prachtige uitzicht op de bergen. De wandeling loopt naar de gletsjer die je kan bezoeken.

Lac Besson
Lac Besson

Dinsdag: Refuge L’Alpe de Villar d’Arène (ca. 15 km) , grote wandeling +/- 4,5 uur

Je vertrekt vanaf Belledonne. Vanaf daar ga je vier tot vijf uur wandelen op 500 meter hoogteverschil. Je maakt een prachtige wandeling in de richting van La Grave.


Donderdag: Valle de ferrand (ca. 10 km), makkelijke/medium wandeling +/- 4 uur

Je vertrekt vanaf Belledonne. Met de auto rijd je (samen met de groep) 45 minuten. Tijdens deze wandeling kun je vroeg op de dag marmotten zien. Later op de dag kun je Chamoix zien. Deze wandeling kan moeilijker en langer gemaakt worden als de groep dit wil.

Ook de autoritten zijn al een beleving op zich. We rijden via de toeristische route naar het startpunt van de wandeling. Onderweg nemen we de tijd om af en toe te stoppen bij uitzichtpunten of andere hoogtepunten langs de route.

Heb je vragen over de wandelreis, dan kun je contact opnemen met RCN Vakantieparken. Telefonisch via: 085 0400700 of per e-mail: contact@rcn.nl.

RCN Port L'epine Camping In Bretagne Wandelen In Natuur

Op zoek naar een wandelvakantie in eigen land?

Ook vanuit de Nederlandse vakantieparken van RCN maak je de mooiste wandelingen.

Wij hebben de routes al voor je klaarstaan