Ontdek het schilderachtige landschap - schilderij 3

Stuur een foto van een landschap dat zoveel mogelijk lijkt op het getoonde schilderij en maak kans op twee tickets van het Rijksmuseum. Ontdek net als schilder Joseph Constantin Gabriel een molen langs een poldervaart.

De winnaar van deze fotowedstrijd is bekend. Cobie Meinema heeft met haar foto van de Krimstermolen in Zuidwolde (Groningen) twee tickets voor het Rijksmuseum gewonnen.

Uitsnede van 'Een molen aan een poldervaart' van Joseph Constantin Gabriël, Bron: Rijksmuseum Amsterdam Uitsnede van 'Een molen aan een poldervaart' van Joseph Constantin Gabriël, Bron: Rijksmuseum Amsterdam
De Krimstermolen in het Groningse Zuidwolde, foto: Cobie Meinema De Krimstermolen in het Groningse Zuidwolde, foto: Cobie Meinema

Over het schilderij 'Een molen aan een poldervaart' van Joseph Constantin Gabriël

‘Ons land is gekleurd-sappig-vet. (...) ik herhaal het, ons land is niet grijs, zelfs niet bij grijs weer, de duinen zijn ook niet grijs’, schreef Constant Gabriël in een brief. Deze schilder ging er het liefst met zijn schildersgerei op uit als het mooi weer was. Zo ook toen hij dit schilderij op een mooie zomerdag rond het jaar 1889 maakte.

Bekijk alle inzendingen