Ontdek het schilderachtige landschap - schilderij 3

Stuur een foto van een landschap dat zoveel mogelijk lijkt op het getoonde schilderij en maak kans op twee tickets van het Rijksmuseum. Ontdek net als schilder Joseph Constantin Gabriel een molen langs een poldervaart.
Uitsnede van 'Een molen aan een poldervaart' van Joseph Constantin Gabriël, Bron: Rijksmuseum Amsterdam Uitsnede van 'Een molen aan een poldervaart' van Joseph Constantin Gabriël, Bron: Rijksmuseum Amsterdam

Hoe doe je mee?

Maak een foto van een molen, zoals op het schilderij van Joseph Constantin Gabriël staat. Stuur je foto vóór 15 mei 2021 in via de groene button hieronder. De maker van de foto die het meest op het getoonde schilderij lijkt, wint twee tickets van het Rijksmuseum (te gebruiken zodra het museum weer open is).

Upload jouw foto

De uitslag van deze wedstrijd

In tegenstelling tot de andere fotowedstrijden op Wandel.nl is bij deze wedstrijd het aantal stemmen niet bepalend voor de uitslag. De redactie van Wandel.nl kiest de foto die het meest op het schilderij lijkt.

Over het schilderij 'Een molen aan een poldervaart' van Joseph Constantin Gabriël

‘Ons land is gekleurd-sappig-vet. (...) ik herhaal het, ons land is niet grijs, zelfs niet bij grijs weer, de duinen zijn ook niet grijs’, schreef Constant Gabriël in een brief. Deze schilder ging er het liefst met zijn schildersgerei op uit als het mooi weer was. Zo ook toen hij dit schilderij op een mooie zomerdag rond het jaar 1889 maakte.

De laatste inzendingen