Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Eretitels

Welke eretitels kun je behalen als lange afstandswandelaar?

Voor wie verder wil lopen en houdt van een uitdaging gaat voor langeafstandswandelen. Langeafstandswandelaar Martin Vos vertelt in magazine Wandel.nl nummer 2-2018 over hoe deze sport onderdeel van zijn leven werd. Hij heeft inmiddels zelf diverse eretitels op zak.

Eretitels

Binnen de langeafstandswandelsport zijn eretitels te halen. Wie 5 Kennedymarsen loopt op minstens 3 verschillende plaatsen wordt Kennedy Walker. Deze eretitel kan worden uitgebreid tot Super Kennedy Walker (10 marsen) en zelfs tot Master Kennedy Walker (15 marsen). De masters gaan vervolgens verder voor de 25, 40, 50, 75, 100, 125, 150, 175, 200, 225 en 250 Kennedymarsen. Er zijn al meerdere wandelaars die 150 of zelfs meer Kennedymarsen hebben gelopen.

Wandelaars met wandelschoenen aan

Ook bij Centurion-wandeltochten zijn er bekers te winnen. De Hammond beker is de hoogste onderscheiding. De cup werd ingesteld in 1948 voor ‘de eerste deelnemer die het 100 mijlpunt passeert in een 100 mijls – of grotere afstand – wedstrijd’ (met terugwerkende kracht tot 1946).

 

Er zijn 4 Nederlanders die deze trofee hebben gewonnen. Sinds het jaar 2000 is er ook een vrouwelijke variant, de Bristol Trophy. Die is één keer door een Nederlandse gewonnen.

Om het lopen van lange afstandswandeltochten te stimuleren, zijn er Long Distance Walker titels in het leven geroepen: Long Distance Walker, Super Long Distance Walker en Master Long Distance Walker. Je kunt deze eretitels halen door het lopen van 5 verschillende erkende langeafstandstochten of -wedstrijden in Nederland. Dit zijn tochten van meer dan 105 kilometer. Je mag dezelfde tochten (maar dan wel verschillende edities) lopen voor verschillende eretitels.

Naar wandelnieuws