Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Hanwag bestaat 100 jaar!

Hanwag, producent van berg- en wandelschoenen, bestaat in 2021 precies 100 jaar. Inmiddels zijn de schoenen niet meer weg te denken op de wandelpaden in de hele wereld. Op deze pagina lees je meer over de wandelschoenen van Hanwag.

CR | Header | /hanwag
hanwag

Hoe Hanwag begon

In 1921 opende Hans Wagner, zoon van een schoenmaker, in het Duitse Vierkirchen een werkplaats voor schoenen. Hij maakte onder meer lichtgewicht bergschoenen. Zijn schoenen werden zo populair dat zijn bedrijf al snel groeide. Inmiddels zijn de schoenen van Hanwag niet meer weg te denken op de wandelpaden in de hele wereld.

Honderd jaar na de oprichting staat traditioneel Beiers handwerk nog steeds centraal bij Hanwag, uiteraard in combinatie met technische ontwikkelingen en innovatie. De perfecte pasvorm van de schoen is hierbij essentieel. Want alleen als de schoen perfect past, kun je optimaal van wandelen genieten. Alle modellen van Hanwag worden op speciaal vervaardigde leesten geschoeid. Het resultaat is een perfecte pasvorm, wandelingen zonder blaren en daardoor meer wandelplezier.

Zoek hier een verkooppunt van Hanwag bij jou in de buurt

De wandelschoenen van Hanwag

De Hanwag Banks

De Hanwag Banks is een comfortabele trekkingschoen, gemaakt van hoogwaardig nubuck leer. Voor wandelingen op vlak terrein tot en met lichte huttentouren. De schoen is voorzien van extra ruimte in de voorvoet voor een verbeterd loopcomfort. Het PU foam in de tussenzool zorgt voor een voelbaar betere demping en een goede afrol. De Banks is verkrijgbaar met een leren of een Gore-Tex voering. Bovendien is deze schoen verkrijgbaar in een specifieke dames- of herenleest en in diverse leest uitvoeringen: Standaard, Narrow voor de smallere voet en StraightFit Extra voor mensen met bredere voeten.

Mensen wandelen om verschillende redenen. Om fit te blijven, om tot rust te komen of uit liefde voor de natuur. Zo verschillend als de motieven zijn om te wandelen, zo verschillend zijn ook de individuele voetvormen. De Hanwag Banks maakt het mogelijk om met een goede ondersteuning kilometer na kilometer zeer comfortabel af te leggen.

De Hanwag Banks (herenmodel)
De Hanwag Banks (herenmodel)
De Hanwag Banks Low (damesmodel)
De Hanwag Banks Low (damesmodel)

Nieuw low-cut model: Hanwag Banks Low

De Banks Low is vervaardigd uit hoogwaardig nubuck en suède, voorzien van een zeer goed dempende zool. Door de combinatie van een verstevigde PU tussenzool, een hoogwaardige inlegzool en een extra versteviging tussen de hiel en de middenvoet, biedt de Banks Low een uitstekende demping en maakt hij een soepele afrolbeweging mogelijk. De ‘Futura’ tongconstructie maakt een makkelijke instap mogelijk en past zich snel aan de natuurlijke anatomie van je voet aan. De Banks Low is naast de standaard leest voor dames en heren ook verkrijgbaar in een Bunion leest, speciaal ontwikkeld voor mensen met een hallux valgus. Deze leest biedt extra ruimte aan het grote teengewricht, waardoor comfortabel wandelen weer mogelijk is.

Lees meer over de schoenen van Hanwag