Wandeltraining

Om optimaal te genieten van je wandeling, wandeltocht of -route is een goede voorbereiding essentieel. En ook voor wie (weer) de eerste stappen zet op het wandelpad is het belangrijk om goed voorbereid te beginnen. Maar hoe doe je dat? En hoe zet je de volgende stappen? Met onderstaande artikelen helpen we je op weg.

De juiste wandeltechniek in de bergen

Wandelen is in de bergen over het algemeen zwaarder dan in vlak terrein. Met deze tips van Wandel.nl kun je met een juiste wandeltechniek, en daardoor met minder moeite, een bergwandeling maken. Op weg naar dat schitterende uitzicht.

Lees meer
De Vierdaagse: ook voor jou een bereikbaar doel

Als je nog nooit een grotere afstand achter elkaar hebt gelopen, klinkt de Vierdaagse Nijmegen nu misschien nog als een onbereikbaar doel. Het beweegprogramma FitStap kan een goede eerste stap zijn om uiteindelijk de Via Gladiola te halen.

Lees meer
Met deze tips loop je makkelijker heuvelop (en heuvelaf)

Hoe loop je op een goede manier een heuvel op en weer af? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Voorbereiden op de Vierdaagse: handige tips

Wandel.nl geeft je een aantal tips voor je voorbereiding op de Vierdaagse. Van trainen in de regen tot het inlopen van een tweede paar schoenen.

Lees meer
Welke stappenteller-app voor wandelaars?

Stap stap... app app... Welke stappenteller zet je op je smartphone? Wandel.nl zet 10 gratis stappenteller-apps op een rij.

Lees meer
De juiste wandeltechniek

Wandeltechniek? Bijna iedereen kan toch wandelen? Dat klopt, maar toch kun je met de juiste techniek nóg meer plezier uit wandelen halen. Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Het trainingsschema voor de beginnende wandelaar

Wandelen is de perfecte sport om op een gezonde manier je conditie op te bouwen. Maar hoe begin je? Wandel.nl geeft je tips en een schema om op een gezonde manier te starten met wandelen.

Lees meer
Wandelen met een hartslagmeter

Trainen op basis van je hartslag lijkt iets voor topsporters, maar ook als recreatieve wandelaar kun je hier veel baat bij hebben.

Lees meer
Waarom wandeltraining?

Wandelen is leuk en je geniet van het buiten zijn. Maar is het zinvol om ervoor te trainen? Natuurlijk! Effectieve wandeltraining begint met de vraag: welk doel wil je bereiken?

Lees meer
Rusten tijdens het wandelen

Veel wandelaars hebben behoefte aan een rustpauze tijdens een wandelevenement. Als je van tevoren weet waar, kun je je daarop instellen.

Lees meer
Het nut van een trainingsschema voor wandelaars

Wat is dan de zin of onzin van een trainingsschema voor wandelaars? Hoe kunnen sommige wandelaars met gemak de Nijmeegse Vierdaagse lopen?

Lees meer
De warming-up voor wandelaars

Een goede warming-up is ook voor wandelaars belangrijk. Bert Tielen legt het allemaal uit, bekijk de video.

Lees meer
10 tips voor het lopen van een prestatietocht

Je hebt goed getraind en staat aan de start van een uitdagende prestatietocht. Of je staat op het punt om een lange dagwandeling te maken. Met onderstaande tips ga je verantwoord op pad. En kun je onderweg volop genieten.

Lees meer

Meer lezen over wandelen & gezondheid?

Naar gezondheid


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?