Wandel.nl Fotowedstrijd #keepwalking

Maar liefst 500 mooie, grappige en soms zelfs ontroerende foto’s stuurden jullie in mei in voor de Wandel.nl Fotowedstrijd #keepwalking. Welke deelnemers hebben gewonnen? Je ziet het op deze pagina. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door CameraNU.nl en door STOX Energy Socks.

Intiem moment tijdens zonsondergang in de Amsterdamse Waterleidingduinen, foto: Patrick van Bakkum Intiem moment tijdens zonsondergang in de Amsterdamse Waterleidingduinen, foto: Patrick van Bakkum

We vroegen jullie begin mei 2020 om via je inzending te laten zien hoe je ondanks de coronacrisis toch zoveel mogelijk in beweging blijft. De vele foto’s toonden ons dat veel wandelaars de afgelopen tijd, met de coronamaatregelen in acht nemend, in beweging zijn gebleven. Hier zie je welke vier foto’s in de prijzen zijn gevallen.

Winnaar Juryprijs

Terwijl ons dagelijks leven de afgelopen maanden tot stilstand kwam, was de natuur volop in beweging. Doordat het in veel natuurgebieden een stuk rustiger was dan normaal, kon de natuur soms ongestoord haar gang gaan.

Zo ook deze vossenmoeder met haar jong tijdens de zonsondergang in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Patrick van Bakkum wist de prille liefde tussen moeder en kind prachtig vast te leggen. De redactie van Wandel.nl koos unaniem deze ontroerende en vertederende foto als winnaar van de Juryprijs.

De zijden snuittor, foto: Jochem van Duijnhoven De zijden snuittor, foto: Jochem van Duijnhoven

Eerste prijs stemmen

Ook insecten kwamen dit voorjaar weer tevoorschijn. Door de lens van de fotocamera kun je de diertjes tot in detail bestuderen. De waterkant is hier een uitstekende plaats voor. Jochem van Duijnhoven trof in het Brabantse Boekel deze tor aan. Hij wist hiermee het grootste aantal stemmen te halen. Benieuwd welke diertje je hier ziet? Een zoektocht op internet leerde ons dat we hier te maken hebben met de zijdeglansbladsnuitkever, ook wel de zijden snuittor genoemd.   

Tweede prijs stemmen

We konden de afgelopen tijd gelukkig naar buiten om te wandelen of om te fotograferen, of voor een combinatie van deze beide activiteiten. Zoals Marjolein Regterschot deed, die er in de avond op uit trok om Park Lingezegen (ten zuiden van Arnhem) in beeld te brengen.

Zonsondergang in Park Lingezegen, foto: Marjolein Regterschot Zonsondergang in Park Lingezegen, foto: Marjolein Regterschot

De grote vraag is: achter welke fotocamera bevindt Marjolein zich? Achter de camera die we in beeld zien of achter de camera die de foto heeft genomen? De foto was in ieder geval goed voor de tweede plaats.

Derde prijs stemmen

De natuur laat soms haar sporen na. Uitwerpselen, bladeren, maar als je heel veel geluk hebt tref je tijdens je wandeling een afgeworpen gewei van een hert aan. Mannelijke herten werpen hun gewei in de winter of in het vroege voorjaar af, waarna dit uiteindelijk weer helemaal aangroeit.

Nick Hijmensen kwam tijdens een dagje struinen door de Amsterdamse Waterleidingduinen een gewei tegen en maakte er samen met een fotocamera een stilleven van. Het leverde hem de derde plaats binnen onze fotowedstrijd op.

Dagje struinen in de duinen van de Amsterdamse Waterleidingduinen, foto: Nick Hijmensen Dagje struinen in de duinen van de Amsterdamse Waterleidingduinen, foto: Nick Hijmensen
Over CameraNU.nl

Bij CameraNU.nl vind je alles om mooie beelden te maken. CameraNU.nl heeft een breed assortiment: van camera’s om foto’s en video’s te maken tot accessoires en verrekijkers. Je kunt zowel online als in één van de vijf winkels in heel Nederland terecht voor deskundig advies en tips.

Over STOX Energy Socks

STOX Energy Socks bevorderen de bloedcirculatie, waardoor je tijdens en na het wandelen minder last hebt van ‘zware’ en gezwollen benen en voeten. Met de compressiekousen kun je op die manier meer plezier uit je wandeling halen.


   Word lid van KWBN

   Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

   Waarom lid worden?   1. Gratis nieuwsbrief
   2. Bedankt
   Gratis nieuwsbrief
   Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.