Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

20e Zeemansloop

Datum
zaterdag, 22 april 2023
Locatie
Houtrust Squash
Organisatie
Wandelsportvereniging De Zeemansloop
Op 22 april 2023 wordt onze jaarlijkse Zeemansloop georganiseerd. Vanuit startlocatie Houtrust Squash (met voldoende gratis parkeergelegenheid) organiseert WSV de Zeemansloop de 20e Zeemansloop. Ook voor Nordic Walkers is de Zeemansloop toegankelijk, dus de Nordic Walking-poles kunnen uit de kast worden gehaald. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Je hoeft geen lid te zijn van onze wandelsportvereniging om deel te nemen aan de Zeemansloop.

Bereikbaarheid startlocatie: vanaf Den Haag HS: tramlijn 11 halte Houtrustweg. Vanaf Den Haag CS: buslijn 24 halte Houtrustweg

Deelnemen aan de Zeemansloop? Schrijf je dan hier online in via de groene pijl 'Schrijf je in!'. De online inschrijving start 1 maart vanaf 09:00 uur en is mogelijk tot en met 20 april 18:00 uur. Ook is het mogelijk je op de dag zelf op het startbureau in te schrijven voor de Zeemansloop.
LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Schrijf je in!

Afstanden
5km 08:00-14:00 uur
10km 08:00-14:00 uur
15km 08:00-14:00 uur
20km 07:00-10:00 uur
30km 07:00-10:00 uur
40km 07:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Tram/metro
Trein
Voorzieningen
AED
Bepijld
EHBO
Rust
Rolstoel
Verhard
Routebeschr.
Korting
Honden
Voorinschr
Beloningen
Herinnering

Extra informatie

De rolstoelvriendelijke 5km-route gaat via een groene laan naar het oude vissersdorp en vandaar naar de Boulevard/het strand. De terugweg loopt via de Scheveningse havens. De overige afstanden lopen vanaf de start via rustige straten naar en door de Scheveningse Bosjes en passeren Madurodam, waarna er een splitsing is. De 10km-lopers gaan naar de rust bij Pompke Eten en Drinken op de Pompstationsweg en sluiten op de kruising van de Pompstationsweg/Van Alkemadelaan aan bij de langere afstanden voor het vervolg naar de Pier op de Scheveningse Boulevard. De langere afstanden gaan vanaf Madurodam via de Waalsdorperweg naar mogelijke rust bij de “Haagsche Rugby Club (HRC)” en steken daarna de Landscheidingsweg over naar de duinen. In de duinen maken we gebruik van de routes en markeringen (rood-op-geel-pijlen en wandelknooppunten) van het Zuid-Hollands wandelroutenetwerk. Vanaf de splitsing direct na de Landscheidingsweg gaat de 15km rechtdoor naar de Pompstationsweg. Bij die splitsing gaan 20-30-40km rechtsaf door de duinen langs de “Waalsdorpervlakte” naar hun 2e rust bij “Boerderij Meijendel”, waar overheerlijke pannenkoeken of andere lekkernijen te verkrijgen zijn. Hun route loopt daarna door de duinen naar de Prinsenweg (het Noord-Zuid- fietspad). De 20km loopt langs de Prinsenweg naar een mogelijke rust bij “Onder de Watertoren” en gaat dan verder naar de Pompstationsweg. 30-40km lopen rechtsaf naar het watertappunt bij wandelknooppunt (wkp) 27. Bij dat watertappunt gaat de 30km rechtdoor door de duinen naar de Wassenaarse Slag. De 40km slaat daar rechtsaf richting “Paviljoen De Klip” (rust en stempelpost) om vervolgens richting Katwijk en via het Bos van Persijn (ook wel Panbos genoemd) en door de duinen naar de Wassenaarse Slag te lopen. Bij de Wassenaarse Slag kunnen de 30/40km-lopers kiezen voor een lange of korte wandeling over het strand of een route helemaal door de duinen, langs “Onder de Watertoren” naar de Pompstationsweg. Vanaf de Pompstationsweg zetten 10-15-20-30-40km-wandelaars via Van Alkemadelaan en Groningsestraat koers naar de Pier op de Scheveningse Boulevard. Vanaf de Pier voert de route over de Boulevard langs het standbeeld van het Vissersvrouwtje naar de Scheveningse havens. De route voor alle afstanden (dus ook 5km) loopt daarna langs de havens en het afwateringskanaal terug naar het beginpunt van de wandeling, Houtrust Squash. Bij de finish verwelkomt tot circa 16:30 uur een Shantykoor de deelnemers met gezellige muziek en zang. Ook wat later terugkerende wandelaars kunnen daarvan dus genieten.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting