Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

WS78 Bronbossen en heuvelstocht

Datum
zaterdag, 07 januari 2023
Locatie
cultureel centrum Theothorne
Organisatie
Wandelsport '78

Let op! * Inschrijfkosten (incl. soep-koffie-fruit-bon): € 5,50 of € 4,50 (KWBN pas) of € 3,00 (WS78 lid).

* Inschrijven: Deelnemen kan op 2 manieren: digitaal inschrijven of ter plaatse inschrijven (bij voorkeur per pin betalen) vanaf 08.00 uur.

* Starttijden:
voor de 40 km vanaf 8.00 tot 9.00 uur.
voor de 20 km vanaf 9.00 tot 10.00 uur.

* Parkeren: Ruime parkeermogelijkheden rondom de startlocatie.

* Bereikbaar per trein: Station Dieren is gelegen aan het spoor tussen Arnhem - Zutphen - Zwolle en de spoorlijn Dieren - Apeldoorn. Vanaf het station staan er pijlen naar de start.

* Reflectiehesje en zaklamp: Gebruik voor 8.30 uur en na 16.00 uur een reflectiehesje. Zorg dat u goed zichtbaar bent in het donker en voorkom zo ongelukken. Neem ook een zak- of hoofdlamp mee!

Gewijzigd
Vanuit de start lopen wij eerst een stukje door Dieren. Hierna lopen we naar het dorp Ellecom. Vervolgens gaan we naar de Steeg waar wij voor het kasteel de polder, de Havikerwaard ingaan. Als we op de grote weg aan de IJssel komen is de soeppost inzicht. Hierna gaan we een stukje door De Steeg en dan langs kasteel Middachten naar de Middachterallee. Over deze weg lopen we weer terug naar De Steeg naar het landgoed van Kasteel Rhederoord. Hier zitten een paar leuke klimmetjes in. Vervolgens komen wij uit bij de Lappendeken, Als we deze gepasseerd zijn, lopen we weer in het bos en gaan via de oude Middachterallee naar de grote rust bij Theothorne.

Deelnemen aan de Bronbossen en heuvelstocht? Schrijf je dan hier in via de groene pijl 'Schrijf je in!'. De online inschrijving start 11 december 00:00 en is mogelijk tot en met vrijdag 6 januari 2023 18:00 uur.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.

Afstanden
20km 09:00-10:00 uur
40km 08:00-09:00 uur
Bereikbaarheid
Trein
Voorzieningen
Bepijld
Rust
Onverhard
Routebeschr.
Korting
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Na de grote rust gaan we weer via een stukje door de bebouwde komen terug in het bos. We lopen dan naar de Carolinaberg. Via deze bult lopen we naar de Willemsberg en vervolgens naar de horecagelegenheid Carolinahoeve. Vervolgens dalen we af en na nog een stukje gewandeld te hebben steken wij de Beekhuizenseweg over en komen weer op het landgoed Rhederoord. Daar komen wij weer een paar leuke klimmetjes tegen en nadat wij een klaphek gepasseerd zijn zien wij rechts een groene zuil. Dit is een natuurlijke bron, het water komt daar van 195 meter diep. Na Rhederoord komen we weer in het dorp De Steeg op weg naar de koffiepost. Na de koffiepost gaan we naar kasteel Middachten en lopen hiervoor langs een paar boerderijen terug naar de Middachterallee. Daarna lopen we terug naar Ellecom en voorbij het viaduct rechtsaf richting Doesburg. Na een tijdje verlaten wij de ventweg en gaan linksaf de polder in. Deze blijven volgen tot de Doesburgsedijk. Via deze dijk zijn wij weer in Dieren aangekomen. Daar passeren wij nog het Carolinapark en de Gazelle fietsenfabriek en komen via het winkelcentrum bij de finish.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting