Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd Digitaal

2e Winterseriewandeltocht 2021-2022

Datum
donderdag, 20 januari 2022
zondag, 06 februari 2022
Locatie
gebouw Mariëndal van de PKG
Organisatie
Wandelsportvereniging W.I.E.G.O.

Let op! Let op! Deze wandeltocht zal niet in zijn huidige vorm worden georganiseerd. Wij schakelen om naar de virtuele tocht. U kunt zich inschrijven van donderdag 20 januari 2022 t/m zondag 6 februari 2022. Om hieraan deel te nemen, klikt u op de groene pijl Inschrijven. Deze virtuele wandeltocht loopt u wanneer het u uitkomt. Dit doet u aan de hand van een routebeschrijving of GPS-bestand die door WIEGO via een link ter beschikking wordt gesteld.

Gewijzigd
Afhankelijk van de gekozen afstand lopen de deelnemers door het landgoed Woldslaar, langs de plaats Ulvenhout en door het Ulvenhoutsebos, het Sint Annabos, het Nieuwe bos, het Prinsenbos, de landgoederen Valkenberg en Anneville, het rivierdal van De Mark en het Mastbos. Deelname aan de virtuele 2e Winterseriewandeltocht is alléén mogelijk via online inschrijven. Wil je je aanmelden, klik dan op de groene button met het pijltje ‘Inschrijven’. De online inschrijving gaat 20 januari 2022 13:00 uur open en inschrijven kan tot 6 februari 2022 14:00 uur.
Inschrijven

Afstanden
5km 00:00-23:59 uur
10km 00:00-23:59 uur
15km 00:00-23:59 uur
20km 00:00-23:59 uur
25km 00:00-23:59 uur
30km 00:00-23:59 uur
40km 00:00-23:59 uur
Bereikbaareid
Bus
Voorzieningen
AED
Bepijld
EHBO
Rust
Onverhard
Routebeschr.
Korting
Honden
Voorinschr
Digitaal
Beloningen
Medaille

Extra informatie

De startlocatie ligt op ca. 100 meter van de Ginnekenmarkt, het centrum van het voormalige dorp Ginneken, thans een wijk van Breda. Hieraan liggen de Prot Laurentiuskerk uit ca.1650, maar ook café Boerke Verschuren (vh. De Vrachtwagen) van rond 1660. Om de hoek in de Raadhuisstraat staat het voormalige gemeentehuis van Ginneken (en later van de inmiddels opgeheven gemeente Nieuw-Ginneken). Terwijl aan de Ginnekenweg de kath. Laurentiuskerk uit 1902 staat. De route leidt langs de rivier De Mark, door park Valkrust met de gelijknamige villa waar de religieuze verpleegsters van het vm. Laurentiusziekenhuis woonden. Aan de Ulvenhoutselaan staat de herbouwde gevel van dit ziekenhuis (bekend van wijlen Prins Claus). Op landgoed Wolfslaar passeert u villa Wolfslaar met het vm. koetshuis waarin nu een luxe restaurant is gehuisvest. Deze zijn eigendom van de gemeente Breda. Het Ulvenhoutsebos is een zogeheten Natura 2000 gebied en wordt thans opgeknapt. Op landgoed Valkenberg passeert u de villa (nauwelijks zichtbaar) van wijlen baron Prisse, terwijl u op landgoed Anneville villa Anneville en het koetshuis van de familie De Constant Rebecque passeert. Op villa Anneville heeft eind 1944 wijlen koningin Wilhelmina enige dagen doorgebracht in het toen net bevrijde Noord-Brabant. In het koetshuis kunnen al jaren huwelijken worden gesloten maar vinden ook uitvaartdiensten e.d. plaats. Ook komt u langs de RJJI Den Hey-Acker, beter bekend als de Tuchtschool en langs het bij velen bekende kasteel Bouvigne waarin het bestuur van het waterschap Brabants Delta zetelt. De kantoren van dit waterschap staan naast het kasteel. Na vertrek loopt men over de Ginnekenmarkt, het centrum van het voormalige dorp Ginneken, thans een wijk van Breda. Hieraan liggen de Prot Laurentiuskerk uit ca.1650, maar ook café Boerke Verschuren (vh. De Vrachtwagen) van rond 1660. Om de hoek in de Raadhuisstraat staat het voormalige gemeentehuis van Ginneken (en later van de inmiddels opgeheven gemeente Nieuw-Ginneken). Aan de Ulvenhoutselaan staat de herbouwde gevel van het vm. Laurensziekenhuis (bekend van wijlen Prins Claus) met er tegenover villa Valkrust waar de religieuze verpleegsters van het ziekenhuis woonden. Terwijl aan de Ginnekenweg de kath. Laurentiuskerk staat uit 1902. Afhankelijk van de gekozen afstand is het parkoers voor 70 tot 20% onverhard. Er zijn geen hoogteverschillen m.u.v. een enkel viaduct over een snelweg. Door de coronamaatregelen is het stil langs het parkoers. De route gaat voor een groot deel door bossen, landgoederen en natuurgebieden. De horecagelegenheid is vaak alleen in het weekend geopend als “take away” Afhankelijk van de gekozen afstand lopen de deelnemers langs en door de dorpen Bavel, Dorst en Ulvenhout en door de natuurgebieden De Vijf Eiken, Seterse bossen, Ulvenhoutsebos, het St. Annabos en de landgoederen Anneville en Wolfslaar.