Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Sfeervolle Winterwandeltocht Silvolde

Wandel tweede kerstdag met je kerstvisite de Winterwandeltocht Oude IJsselstreek van uit Silvolde. Een gezellige wandeltocht, met heerlijke versnaperingen, die je niet mag missen!

Datum
maandag, 26 december 2022
Locatie
schuttersvereniging Willem Tell
Organisatie
Stichting Toerisme en Recreatie Oude IJsselstreek
Winterwandeltocht Silvolde
Foto: © Stan Bouman

Het is weer zover: traditiegetrouw organiseert VVV Oude IJsselstreek op Tweede Kerstdag de sfeervolle Winterwandeltocht Oude IJsselstreek vanuit Silvolde. Een gezellige wandeling met midwinterhoornblazers en natuurlijk glühwein om het geheel nog meer sfeer te geven. Na afloop warm je op en praat je gezellig na onder het genot van een (vega) soep of rookworst. Dus… trommel je kerstvisite op en trek samen de wandelschoenen aan. Ook met minder getrainde wandelaars is rekening gehouden, dit jaar is er namelijk voor het eerst een route van 5 kilometer uitgezet.

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. 


Afstanden
5km 10:00-14:00 uur
10km 10:00-14:00 uur
16km 10:00-14:00 uur
21km 10:00-14:00 uur
Voorzieningen
Bepijld
Routebeschr.
Honden
Rust

Praktische informatie

Je kunt kiezen uit afstanden van ca. 5, 10, 15 en 20 kilometer. Twijfel je over wat je wilt en kunt? Onderweg kan je altijd nog de keuze maken om langer of korter te wandelen. De wandelingen zijn bepijld en iedereen krijgt een routebeschrijving in de vorm van een boekje. Tevens zijn er onderweg voldoende mogelijkheden om even uit te rusten.

Let op: de 5 kilometer route is niet bepijld en deelnemers ontvangen een losse routebeschrijving.

Winterwandeltocht Silvolde 2017
Midwinterhoorn (foto: © Achterhoek Toerisme)
Winterwandeltocht Silvolde
Foto: © Stan Bouman

De wandelroutes

Alle routes starten bij Schuttersvereniging Willem Tell. De 10, 15 en 20 lopen door het prachtige Oude IJsselgebied rondom Silvolde, Ulft en Bontebrug. Bij weerstation Lichtenberg geniet je van een welverdiende pauze met glühwein. Dit geldt ook voor de 5 kilometer, die rondom Silvolde loopt.

De 15 en 20 kilometer komen eveneens door natuur- en recreatiegebied Engbergen. Bij deze rivierduin komen de Oude IJssel en de Aa-strang samen. Ga onderweg de gekleurde uitkijktoren op voor een weids uitzicht over de omgeving. Verderop in Engbergen kom je langs een deel van het blotevoetenpad en bij het openluchttheater. De 20 kilometer brengt je eveneens in de buurt van Recreatie/Golf ’t Lohr en Molen en restaurant Van Hal.

Het recreatieve aanbod in Engbergen is veelzijdig met, naast het al genoemde, een fijnmazig netwerk van wandel-, fiets- en ruiterpaden, een kinderboerderij, speeltuin en bijenstal. Zeker in de zomer is het dé tijd om het water te beleven, bijvoorbeeld per kano, op een sup, met rondvaartboot de Iesselganger of met je gehuurde elektrische fluisterboot. Onthouden dus voor het nieuwe jaar!

Winterwandeltocht Silvolde
Foto: © Stan Bouman

Ter hoogte van Verblijf & Recreatie De Familie Kip ga je de Voortseweg op en laat je dit fraaie stukje natuur Engbergen achter je. Je zet koers richting de pauzeplek en passeert onderweg museumwinkel en B&B Halte Bontebrug (speciaal extra geopend voor alle wandelaars aan deze tocht op deze Tweede Kerstdag. Je komt hier langs met de 10, 15 en 20 kilometer).

Na de glühweinpauze maakt de 20 kilometer een laatste lus. Deze brengt je door het buitengebied van Sinderen, langs onder andere Natuur- en theetuin NatuurlijkBUITEN (’s winters gesloten maar een aanrader voor in de andere seizoenen). Voor wie nog zin heeft in een klein extra ommetje bij de 20 kilometer, die kan op de kruising Toldijk-Kapelweg rechtsaf om de Silo Art te bekijken bij Voerwaarts. 

Goed om te weten

Starten kan tussen 10.00 en 14.00 bij Schuttersvereniging (Willem Tell, Kerkenstraat 17, 7064 BH Silvolde). De prijs bedraagt € 6,- p.p. inclusief glühwein en (vegetarische) soep of rookworst, leden van KWbN krijgen € 1,- p.p. korting. Liever geen soep/rookworst? Dan betaal je € 3,50 p.p. (KWBN-leden € 2,50). Betaling van je aanmelding kan contant of per pin, op de pauzeplek kan je alleen contant betalen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. 

Vragen? Mail naar info@vvvoude-ijsselstreek.nl

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting