Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

Vilsteren Bruist Landgoedwandeltocht

Datum
zaterdag, 06 juli 2024
Locatie
In de feesttent op 'De Tip' (weiland voor de kerk)
Organisatie
Stichting Vilsteren Bruist!
Een prachtige wandeltocht lopen én naderhand nagenieten met een verfrissend drankje op het gezellige evenement Vilsteren Bruist? Dat klinkt als muziek in de oren! Er zijn voor deze 4e editie vier geheel nieuwe routes voor u uitgezet. De 3km (voor gezinnen!), 7,5km, 16 km en de 25 km.

Een mooie videocompilatie van editie '22 van wandelaar Rinda:
https://www.youtube.com/watch?v=HijHb69GpSY&t=212s 

Richting het prachtige Ommen en door het Reggedal
Wat betreft de bekende afstanden van 7,5km, 16km en 25km, de veelal onverharde routes leiden u ditmaal met verrassende paadjes door de prachtige landgoedbossen, de uiterwaarden van de Regge, en langs de cultuurhistorische oude akkers, essen en heidevelden. De routes doen meerdere landgoederen aan waaronder het zeer bijzondere en unieke Landgoeddorp Vilsteren en Landgoed Het Laer.

Trainen voor wandel-4-daagse Nijmegen?
Wilt u graag een laatste prachtige training voor de 40km van de wandelvierdaagse van Nijmegen? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid om de 25km afstand met de 16km afstand met elkaar te combineren. U krijgt dan 2 routeplattegronden van ons mee voor dezelfde kosten, namelijk €7,50. Er zitten dan kleine delen overlap in de routes. Let wel op, het loopt zwaarder over onverhard terrein. Houdt u daar rekening mee.

Prachtige verrassende wandelroutes
Let op, de wandelroutes zijn niet geschikt voor ‘asfalt-meters’, maar zijn juist gericht op de wandelaar die een prachtige verrassende wandelroute door het landschap kan waarderen. De routes zijn daarom helaas niet geschikt voor rollators, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn.

De 3km is nieuw voor gezinnen!
De ‘vilsterse landrotten speurtocht’ voor gezinnen met kinderen is dit jaar nieuw! Het is een prachtige route door het landgoedbos waarbij onderweg actief opdrachten en mysterieuze raadsels worden opgelost. De route is helaas niet begaanbaar voor wandelwagens, houdt u daar rekening mee. Het uiteindelijke doel is het vinden en openen van de verborgen ‘schatten’ waarna de kinderen aan het einde van de speurtocht hun verdiende beloning in ontvangst mogen nemen. Kinderen mogen verkleed komen als ze dat leuk vinden. Naderhand kunnen de kinderen zich uitleven op de vele aanwezige springkussens op het feestterrein!

Genummerde pijlen en routeplattegrond
De routes zijn te bewandelen aan de hand van genummerde routepijlen die corresponderen met een duidelijke routeplattegrond die u van ons mee krijgt.

Vanaf nu ook digitaal navigeren!
Installeer voor aanvang de app ‘komoot’ op je mobiel en maak vervolgens een gratis account aan. Scan de QR-code op de routeplattegrond die je van ons meekrijgt met je camera. Klik vervolgens op de link die verschijnt in je camerabeeld, de route opent zich in de app Komoot en vervolgens klik op de groene knop ‘navigatie starten’. Zo simpel is het!

Afstanden en starttijden
3 kilometer (gezins-editie): starten tussen 10.00 en 12.00
7,5 kilometer: starten tussen 10.00 uur en 12.00 uur
16 kilometer: starten tussen 09.00 uur en 12.00 uur
25 kilometer: starten tussen 08.00 uur en 10.00 uur
40 kilometer (combi van 25km en 16km): starten tussen 07.00 uur en 08.00 uur

Start- en ontvangstbalie
In de feesttent op 'De Tip' (het weiland voor de kerk), Vilsterseweg 12 te Vilsteren.

Parkeren
Parkeren is mogelijk rondom de kern van Vilsteren (op 250 tot 500m afstand van de startbalie). Volgt u de evenement verwijsborden van Vilsteren Bruist. Bij de diverse wegafsluitingen (vanwege het event Vilsteren Bruist) mag u doorrijden naar de kern Vilsteren om daar op aanwijzing van de verkeersregelaars te kunnen parkeren in de daarvoor aangewezen weilanden.

Inschrijven
Het is fijn wanneer u zich vooraf online wilt inschrijven zodat u verzekert bent van een routeplattegrond en wij goed voorbereid zijn op het aantal deelnemers. Onderaan deze pagina kunt u zich inschrijven via de groene knop 'inschrijven'. U mag zich natuurlijk ook op de dag zelf inschrijven bij de startbalie, maar dan kan het zo zijn dat de officiële routeplattegronden niet voldoende op voorraad zijn. In dat geval krijgt u een vereenvoudigde (zwart/wit) routeplattegrond van ons mee.

Kosten
De kosten zijn €7,50 per persoon. In het geval van een KWbN-lidmaatschap krijgt u €1,- korting. Voor de 3km gezins-editie zijn de kosten €7,50 per gezin. De kosten zijn inclusief de routeplattegrond en gratis toegang tot het evenement Vilsteren Bruist.

Honden
Honden zijn toegestaan mits deze zijn aangelijnd.
Inschrijven

Afstanden
3,0km 10:00-12:00 uur
7,5km 10:00-12:00 uur
16,0km 09:00-12:00 uur
25,0km 08:00-10:00 uur
40,0km 07:00-08:00 uur
Voorzieningen
AED
Bepijld
Digitaal
EHBO
Honden, mits aangelijnd
Korting
Onverhard
Routebeschr
Rust
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Enkele recensies editie 2023:


'Mijn complimenten!! We vonden het een super mooie afwisselende route wat hebben we genoten. Rustpunt was super, sanitaire stop ook perfect. Duidelijke bebording met duidelijke nummering. Leuk om het boekje door te lezen! We hebben zo genoten van deze wandeltocht en dan als kers op de taart kom je aan in de gezelligheid van de fair. Wat leuk allemaal. We hebben tegen elkaar gezegd, volgend jaar weer!!' - Bert en Rolande

'Wij hebben met z'n 3en de tocht gelopen. Kan alleen maar zeggen dat het een prachtige tocht was. Goed geregeld . Geweldig ook het rustpunt met daarbij een toiletwagen. Super geregeld. Nadien even de kramen langs. Ik heb geen negatieve punten kunnen ontdekken. Zou zo zeggen ga door. En misschien tot volgend jaar!' - Ria

'Hallo organisatoren, wat hebben wij genoten van die hele mooie wandeltocht. Veel kleine paadjes door de bossen echt geweldig. Op het eind ook nog even over de markt gelopen en een roofvogelshow gezien. Mens wat wil je nog meer. Oh ook parkeren was goed geregeld. Tot volgend jaar en dank jullie wel!' -Ruud en Tonny

'Bedankt voor een prachtige wandeling!! Voor mij de eerste georganiseerde wandeling. Ik ga ervan uit dat ik er volgend jaar weer bij ben, er zijn vast nog wel meer mooie routes om Vilsteren heen. Mooie ontmoetingen en gesprekken gehad onderweg.
Daarna nog even op het dorpsfeest geweest,ook leuk om mee te maken en echts dorps!' -Willem

'Allereerst mijn complimenten met deze tocht, het was zondemeer een bijzondere mooie tocht met mooie rustpunten en prima sanitair, daar kan menig vereniging een puntje aan zuigen. 6 Juli staat al in de agenda!' -Riët

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting