Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

Vilsteren Bruist Landgoedwandeltocht!

Datum
zaterdag, 06 juli 2024
Locatie
In de feesttent op 'De Tip' (weiland voor de kerk)
Organisatie
Stichting Vilsteren Bruist!
Beste wandelliefhebber!

De online inschrijving voor de 4e editie van de KWbN Vilsteren Bruist Landgoedwandeltocht op zaterdag 6 juli is weer geopend! Schrijf u alvast in (deelname is beperkt!), of noteer het alvast in uw agenda! 

5 prachtige uitgestippelde wandelafstanden langs verassend mooie plekjes! Dit jaar gaan we richting de prachtige omgeving van Ommen, Landgoed Vilsteren, Landgoed het Laer, langs de Sahara en door het mooie Reggedal. Met rustpunten bij Restaurant Ekkelenkamp, Restaurant Nieuwebrug en bij Koe Safari - Erve Vechtdal!

📍3km (gezinseditie, nieuw!)
📍7,5km
📍16km
📍25km
📍40km (combi van 16km & 25km, nieuw!)

📝 Inschrijven verplicht!
Vooraf online inschrijven is verplicht zodat wij goed voorbereid zijn op het aantal deelnemers. De online inschrijving sluit zaterdagavond 29 juni om 20.00u óf sluit eerder indien de deelname capaciteit is bereikt. Wees dus op tijd!  Op de dag zelf inschrijven is alléén nog mogelijk indien de deelnemers capaciteit het nog toelaat, zolang de voorraad routeplattegronden strekt en tegen een verhoogd tarief van + €2,50 per persoon. Neem dit risico dus niet en schrijf u snel in!

🎬 Een mooie videocompilatie van editie '22 van wandelaar Rinda:
https://www.youtube.com/watch?v=HijHb69GpSY&t=212s 

🌿Richting het prachtige Ommen en door het Reggedal
Wat betreft de bekende afstanden van 7,5km, 16km en 25km, de veelal onverharde routes leiden u ditmaal met verrassende paadjes door de prachtige landgoedbossen, het verrassend mooie Reggedal, de bijzondere Sahara, langs cultuurhistorisch oude akkers, essen en heidevelden. De routes doen meerdere landgoederen aan waaronder het zeer bijzondere en unieke Landgoeddorp Vilsteren en Landgoed Het Laer.

🍀Prachtige verrassende wandelroutes
Let op, de wandelroutes zijn niet geschikt voor ‘asfalt-meters’, maar zijn juist gericht op de wandelaar die een prachtige verrassende wandelroute door het landschap kan waarderen. De routes zijn daarom helaas niet geschikt voor rollators, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn.

🥾Trainen voor wandel-4-daagse Nijmegen?
Wilt u graag een laatste prachtige training voor de 40km van de wandelvierdaagse van Nijmegen? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid om de 25km afstand met de 16km afstand met elkaar te combineren. U krijgt dan 2 routeplattegronden van ons mee voor dezelfde kosten, namelijk €7,50. Er zitten dan delen overlap in de routes. Let wel op, het loopt zwaarder over onverhard terrein. Houdt u daar rekening mee.

🕵️‍♂️De 3km is nieuw voor gezinnen!
De ‘vilsterse landrotten speurtocht’ voor gezinnen met kinderen is dit jaar nieuw! Het is een prachtige route door het landgoedbos waarbij onderweg actief opdrachten en mysterieuze raadsels worden opgelost. De route is helaas niet begaanbaar voor wandelwagens, houdt u daar rekening mee.

Het uiteindelijke doel is het vinden en openen van de verborgen ‘schatten’ waarna de kinderen aan het einde van de speurtocht hun verdiende beloning in ontvangst mogen nemen. Kinderen mogen verkleed komen als ze dat leuk vinden. Inschrijven is verplicht zodat we goed voorbereid zijn op het aantal jonge ‘speurders’. Naderhand kunnen de kinderen zich uitleven op de vele aanwezige springkussens op het feestterrein!

➡️Genummerde pijlen en routeplattegrond
De routes zijn te bewandelen aan de hand van genummerde routepijlen die corresponderen met een duidelijke routeplattegrond die u van ons mee krijgt.

📱Vanaf nu ook digitaal navigeren met de app ‘Komoot’
Installeer voor aanvang de app ‘komoot’ op je mobiel en maak vervolgens een gratis account aan. Scan de QR-code op de routeplattegrond die je van ons meekrijgt met je camera. Klik vervolgens op de link die verschijnt in je camerabeeld, de route opent zich in de app Komoot en vervolgens klik op de groene knop ‘navigatie starten’. Zo simpel is het!

📍Afstanden en starttijden
3 kilometer (gezins-editie): starten tussen 10.00 en 12.00.
7,5 kilometer: starten tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
16 kilometer: starten tussen 09.00 uur en 12.00 uur.
25 kilometer: starten tussen 08.00 uur en 10.00 uur.
40 kilometer (combi van 25 en 16km): starten tussen 07.00 uur en 08.00 uur.

🏁Start- en ontvangstbalie
In de feesttent op ‘De Tip’ (het weiland voor de kerk), Vilsterseweg 12 te Vilsteren.

🚗Parkeren
Parkeren is mogelijk rondom de kern van Vilsteren (afstand tot startbalie is 250m tot 500m). Volgt u de evenement verwijsborden van Vilsteren Bruist. Bij de diverse wegafsluitingen (vanwege het event Vilsteren Bruist) mag u doorrijden naar de kern Vilsteren om daar op aanwijzing van de verkeersregelaars te kunnen parkeren in de daarvoor aangewezen weilanden.

🎫Kosten bij vooraf online inschrijven
De kosten zijn bij vooraf online inschrijven €7,50 per persoon. In het geval van een KWbN-lidmaatschap krijgt u €1,- korting. Voor de 3km gezins-editie zijn de kosten €7,50 per gezin. De kosten zijn inclusief de routeplattegrond en gratis toegang tot het evenement Vilsteren Bruist.

❗️Kosten bij inschrijving aan de startbalie
Op de dag zelf inschrijven is alléén mogelijk indien de deelnemerscapaciteit dit toelaat, zolang de voorraad routeplattegronden strekt en tegen een verhoogd tarief van €10,00 pp. In het geval van een KWbN-lidmaatschap krijgt u €1,- korting. Voor de 3km gezins-editie is inschrijven aan de startbalie niet mogelijk! Neem dit risico gewoon niet en schrijf u tijdig in.

🐾Honden
Honden zijn toegestaan mits deze zijn aangelijnd.
Inschrijven

Afstanden
3,0km 10:00-12:00 uur
7,5km 10:00-12:00 uur
16,0km 09:00-12:00 uur
25,0km 08:00-10:00 uur
40,0km 07:00-08:00 uur
Voorzieningen
AED
Bepijld
Digitaal
EHBO
Honden, mits aangelijnd
Korting
Onverhard
Routebeschr
Rust
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Enkele recensies editie 2023:


'Mijn complimenten!! We vonden het een super mooie afwisselende route wat hebben we genoten. Rustpunt was super, sanitaire stop ook perfect. Duidelijke bebording met duidelijke nummering. Leuk om het boekje door te lezen! We hebben zo genoten van deze wandeltocht en dan als kers op de taart kom je aan in de gezelligheid van de fair. Wat leuk allemaal. We hebben tegen elkaar gezegd, volgend jaar weer!!' - Bert en Rolande

'Wij hebben met z'n 3en de tocht gelopen. Kan alleen maar zeggen dat het een prachtige tocht was. Goed geregeld . Geweldig ook het rustpunt met daarbij een toiletwagen. Super geregeld. Nadien even de kramen langs. Ik heb geen negatieve punten kunnen ontdekken. Zou zo zeggen ga door. En misschien tot volgend jaar!' - Ria

'Hallo organisatoren, wat hebben wij genoten van die hele mooie wandeltocht. Veel kleine paadjes door de bossen echt geweldig. Op het eind ook nog even over de markt gelopen en een roofvogelshow gezien. Mens wat wil je nog meer. Oh ook parkeren was goed geregeld. Tot volgend jaar en dank jullie wel!' -Ruud en Tonny

'Bedankt voor een prachtige wandeling!! Voor mij de eerste georganiseerde wandeling. Ik ga ervan uit dat ik er volgend jaar weer bij ben, er zijn vast nog wel meer mooie routes om Vilsteren heen. Mooie ontmoetingen en gesprekken gehad onderweg.
Daarna nog even op het dorpsfeest geweest,ook leuk om mee te maken en echts dorps!' -Willem

'Allereerst mijn complimenten met deze tocht, het was zondemeer een bijzondere mooie tocht met mooie rustpunten en prima sanitair, daar kan menig vereniging een puntje aan zuigen. 6 Juli staat al in de agenda!' -Riët

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting