Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Doe mee met de Urban Walk Groningen

Op zondag 21 mei 2023 kan jij grootste stad van Noord-Nederland ontdekken tijdens de Urban Walk Groningen, met wandelroutes van ongeveer 12 of 20 kilometer. Loop via unieke stadslocaties, gezellige stempelposten met de nodige versnaperingen en muzikale acts, en leer zo de stad van een hele nieuwe kant kennen!

Datum
zondag, 21 mei 2023
Locatie
start- en finish: bij de Vijver in het Noorderplantsoen
Organisatie
Golazo Sports
afbeelding van wandelaars aan de start van de Urban Walk Groningen.
(Foto's: © We Are Walking)

Kom je Groningen binnen, dan zie je direct de Martinitoren boven alle gebouwen uittorenen. Deze toren heeft, net als de stad, een rijke geschiedenis. Toch heeft de stad nog veel meer te bieden. Dat kun jij met de Urban Walk Groningen ontdekken, samen met duizenden andere wandelaars.

Scroll naar beneden voor meer informatie over dit event.

Schrijf je in

Afstanden
12km 09:00-10:30 uur
20km 09:00-10:30 uur
Bereikbaarheid
Bus
Trein
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Routebeschr.
Rust
Verhard
Voorinschr
Beloningen
Medaille

Nieuwe route

Voorgaande edities werd er gestart in het Stadpark en liep je onder meer door het gebouw van Gasunie en de Groninger Archieven. Ook het Noorderplantsoen, de A-Kerk en Martinikerkhof maakten onderdeel uit van de route. Dit jaar staat er weer een nieuwe route op je te wachten! Een nieuwe start in het Noorderplantsoen met een route langs bijvoorbeeld het Forum van Groningen, het Stadslyceum en Knol’s Koek maken het weer een wandeldag om niet te missen. De route van de Urban Walk Groningen wordt geleidelijk bekend gemaakt op urbanwalkgroningen.nl.

afbeelding van wandelaars in het Groninger Stadsarchief.
Stadsarchief Groningen, tijdens de Urban Walk Groningen 2022.
afbeelding van wandelaars in de natuur.

Wandelen voor het goede doel: Nationaal MS Fonds

Dit jaar is het Nationaal MS Fonds als goed doel verbonden aan de Urban Walk Series. Samen maken we ons sterk voor een toekomst zonder de zenuwslopende en ongeneeslijke ziekte MS. Kom daarom ook in beweging en doe mee! Je kunt op twee manieren helpen:

1. Doneer bij jouw inschrijving op de website van de Urban Walk Series.
2. Ga naar walkforms.nl, kies de stad die jou aanspreekt en maak een actiepagina aan voor het ophalen van sponsorgeld. Haal je meer op dan €150,-? Dan betaalt het Nationaal MS Fonds jouw startbewijs!

Tip: meld je aan als groep en combineer gezelligheid met jouw inzet voor een beter leven voor mensen met MS. Zo wordt wandelen nóg leuker!

Schrijf je nu in

Schrijf je vandaag nog in en ontdek samen met jouw partner, vrienden, familie en collega’s het mooiste wat Groningen te bieden heeft tijdens de Urban Walk Groningen!

Ja, ik schrijf me in!
afbeelding van de finish van de Urban Walk Groningen.
Ga jij op zondag 21 mei over de finish in Groningen?

Meer toffe wandelingen

Het leuke aan het concept van de Urban Walk, is dat je te voet langs de mooiste plekken van Nederland komt, waar je anders niet zo snel komt. De Urban Walk Series bestaat uit meerdere wandelevenementen door het hele land. Na de Urban Walk Groningen kun je ook nog meedoen met de wandeltochten in Rotterdam (24 september), Breda (5 november) en Utrecht (12 november).

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting