Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

20e Sallandse Heuveltocht - zaterdag

Datum
zaterdag, 11 juni 2022
Locatie
sporthal De Veldkamp
Organisatie
Vereniging Wandelsport Haarle
De Sallandse Heuveltocht loopt door gebied met bos, heide en heuvels. De mooie natuur en de omgeving staan centraal tijdens deze routes.

Koffie, thee, frisdrank, soep, krentenwegge zijn onderweg verkrijgbaar tegen betaling. Onderweg wordt gratis ranja, komkommer en een appel aangeboden.

Deelname aan Sallandse Heuveltocht is alléén mogelijk via online inschrijven. Wil je je aanmelden, klik dan op de groene button met het pijltje ‘Inschrijven’.

De online inschrijving gaat 16 mei 2022 vanaf 10:00 uur open en inschrijven kan tot 10 juni 2022 17:00 uur.

Informatie over de wandeltocht gaat onder door.
Inschrijven

Afstanden
8km 09:00-14:00 uur
15km 09:00-13:00 uur
20km 08:00-11:00 uur
30km 08:00-09:00 uur
40km 08:00-09:00 uur
Voorzieningen
AED
Bepijld
Rust
Onverhard
Routebeschr.
Korting
Honden
EHBO
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Sallandse Heuveltocht loopt door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en over de Sprengenberg. In de voorlaatste ijstijd (150.000 jaar geleden) stuwde het ijs alles op wat zich op zijn weg bevond. Zo ontstond in Salland de stuwwal met zijn flinke hoogteverschillen. Archeologische vondsten zoals deze grafheuvels, maar ook raatakkers – kleine oerakkers, ook wel celtic fields genaamd – laten zien dat er in de late bronstijd (meer dan 3000 jaar geleden) mensen leefden. En de ontdekte resten van karrensporen stammen vermoedelijk uit de middeleeuwen. Ineens krijg je hem in het vizier: de Palthetoren. Deze villa is in 1903 gebouwd in opdracht van de toenmalige eigenaar Van Wulfften Palthe. Het torentje dat boven de bomen uitsteekt, was een sterrenobservatorium. Destijds was er overigens nog maar weinig bos in de wijde omgeving; het was merendeels heide. Vandaar ook dat de windvaan een korhaan is. Het gebouw is nog steeds in gebruik, het is eigendom van de Stichting Huis Bergh. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beslaat een groot gedeelte van de heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten in Overijssel. Het nationaal park ligt in zijn geheel ten zuiden van de N35 Zwolle - Almelo, en omvat onder andere de Haarlerberg, Holterberg, Noetselerberg en de Koningsbelten. De Hellendoornse Berg ligt buiten het nationaal park, maar behoort wel tot de Sallandse Heuvelrug. Het park is ongeveer 35 km² groot. Het hoogste punt is de (Grote) Koningsbelt van 75 meter boven NAP. De belangrijkste beheerders zijn Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, de waterleidingmaatschappij Vitens (vanwege de waterwinning) en een aantal particuliere grondeigenaren. Sinds de 2004 is het gebied door de Nederlandse overheid aangewezen als nationaal park.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting