Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

De Oer-IJ Expeditie: een echte ontdekkingswandeltocht

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, vormt de prachtige natuur van Castricum, Heemskerk, Akersloot en Uitgeest het decor van de 5e editie van de Oer-IJ Expeditie. Met deze ontdekkingswandeltocht maken de deelnemers kennis met het Oer-IJ gebied: het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland.

Datum
donderdag, 18 mei 2023
Locatie
station Castricum
Organisatie
Vereniging Le Champion
Oer-IJ Expeditie

Doe jij mee met de Oer-IJ Expeditie, dan kun je kiezen uit belevingstochten van 10, 16, 22, of 31 kilometer. Onderweg word je door gidsen en diverse acts meegenomen langs de geschiedenis van het gebied. En die extra beleving maakt deze wandeltocht juist zo leuk!

(Scroll naar beneden voor meer informatie)

Leuk, ik schrijf me in!

Afstanden
10km 10:00-11:00 uur
17km 09:30-11:00 uur
23km 09:00-10:30 uur
26km 08:30-10:30 uur
32km 08:00-09:30 uur
Bereikbaarheid
Bus
Trein
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Rust
Routebeschr.
Voorinschr
Beloningen
Herinnering
Stempel

Meer dan een wandelevenement

Alle routes van de Oer-IJ Expeditie starten en finishen bij het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij station van Castricum. Hierna zullen de deelnemers direct het Oer-IJ gebied in trekken. Met de vele bezienswaardigheden op de routes, is dit door water en wind gevormde landschap rijk aan verhalen. Wandelaars worden door de gidsen en diverse acts tijdens hun wandeltocht meegenomen in de geschiedenis van het gebied. En dat is wat de Oer-IJ Expeditie meer maakt dan een wandelevenement, namelijk een échte wandelbeleving.

Oer-IJ Expeditie
Oer-IJ Expeditie
Oer-IJ Expeditie

Water: toen – nu – later

Net als de voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2023 in het teken van een thema. Dit jaar is het thema 'Water: toen – nu – later’. Water en wind hebben het Oer-IJ gebied vormgegeven. Ze zijn alles bepalend geweest voor het aanzien en de inrichting van het landschap. De eerste bewoners vestigden zich hier zo'n 5000 jaar geleden op drooggevallen grond, waarbij water zowel een bondgenoot als een bedreiging vormde. Water speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van het gebied, van landbouw en bescherming tot moderne waterberging. En dat zie je onderweg terug. Op kenmerkende plekken wijzen gidsen en acteurs die de geschiedenis naspelen, alle deelnemers op dit boeiende verleden.

Schrijf je in

Stichting Oer-IJ

De Stichting Oer-IJ is dit jaar opnieuw het goede doel van de Oer-IJ Expeditie en wil de historische kwaliteit en actuele kwetsbaarheid van het landschap in de regio Zaanstad, Velsen en Alkmaar onder de aandacht brengen bij zoveel mogelijk mensen en partijen. Bij je inschrijving kun je een donatie doen aan dit goede doel.

Afbeelding Oer-IJ Expeditie
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting