Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Geniet van Friesland tijdens de Mar-athon Sneek

Op zaterdag 24 juni 2023 – de langste zaterdag van het jaar – kunnen wandelaars genieten van pittoreske Friese dorpjes, het zomerse groene landschap en natuurlijk het prachtige Snitser Mar. Met vernieuwde startlocaties in Kameleondorp Terherne en Recreatiegebied De Potten staat het Friese karakter van het evenement centraal.

Datum
zaterdag, 24 juni 2023
Locatie
De startlocaties v.d. Mar-athon Sneek verschillen per afstand
Organisatie
Vereniging Le Champion
Mar-athon Sneek
Foto: © Sjoer - Le Champion

Ga je meelopen in Sneek, dan kun je kiezen uit drie afstanden: de volledige Mar-athon van 42,2 kilometer, de halve Mar-athon van 21,1 kilometer of voor een korte route van 7,5 kilometer. Onderweg sluiten alle afstanden bij elkaar aan en wordt er gezamenlijk naar de finish op het Martiniplein in Sneek gewandeld.

(Scroll naar beneden voor meer informatie)

Inschrijven

Afstanden
7,0km 13:00-14:00 uur
21,0km 10:30-12:00 uur
42,0km 08:00-09:00 uur
Voorzieningen
EHBO
Beloningen
Medaille

Afstanden

De wandelaars worden in de vroege ochtend toegezongen door Syb van der Ploeg als zij aan hun 42,2 kilometer (Mar-athon) beginnen vanaf het Martiniplein in het centrum van Sneek. De route loopt letterlijk door het water, waar de wandelaars met een pontje en de vele zeilbootjes de oversteek maken over de Noarder Alde Wei richting het Sneekermeer.

Mar-athon Sneek
Foto: © Spark - Le Champion
Mar-athon Sneek
Foto: © Spark - Le Champion

Is 42 kilometer net te lang, maar wil je wel genieten van het uitzicht over het Sneekermeer en de mooie Friese natuur? Kameleondorp Terherne, omringd door water, wordt omgetoverd tot startlocatie voor de 21,1 kilometer (Halve Mar-athon). Wandelaars worden met een pendelbus naar deze locatie gebracht en stromen in op de route bij de 42,2 kilometer.

Recreatiegebied De Potten, gelegen aan het Sneekermeer, is de startlocatie voor de 7,5 kilometer. Een mooie uitdaging voor liefhebbers van minder lange afstanden en de prachtige Friese natuur. Alle wandelaars lopen vanaf hier richting de grachten van het centrum van Sneek, naar de welverdiende finish op het Martiniplein.

Midzomerfestival

Na de finish is het Midzomerfestival op het Martiniplein de plek waar je moet zijn! Hier kun je met jouw medaille om je nek en een drankje in de hand samen met jouw familie en vrienden proosten op je prestatie. De gehele middag en avond zorgen live-optredens voor een swingende cooling down. Iedereen is welkom: van deelnemers en supporters tot bewoners. De organisatie van het festival ligt in handen van Syb van der Ploeg. Hij zorgde vorig jaar voor een spetterende afsluiter van het finishfeest onder leiding van De Kast.

Midzomerfestival Mar-athon Sneek
Foto: © Spark - Le Champion
Mar-athon Sneek
Foto: © Spark - Le Champion
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting