Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

Land van Maas en Waaltocht

Datum
zaterdag, 12 februari 2022
Locatie
zaal Sterrebosch
Organisatie
Wandelsport '78

Let op! - Parkeren: kan gratis bij P&R Wijchen. Vandaar is de route met krijtpijlen aangegeven naar de startlocatie (ca 500 meter). - Corona: start/finishlocatie en horeca onderweg houden zich aan de dan geldende coronamaatregelen, zoals: QR Code, mondkapje, anderhalve meter en geplaceerd zitten. Hou hier als wandelaar rekening mee! - Startlocatie -en daarmee het startbureau voor aanmelden cq inschrijven- gaat pas vanaf 08.00 uur open. Ben je eerder, dan graag even buiten wachten. - Reflectiehesje: is voor de 40km wandelaars verplicht. Belangrijk!: Uiterlijk 17.30 uur moet iedereen terug zijn op de startlocatie. WS78 zal hier passende maatregelen voor nemen.

Gewijzigd
Deelname aan de Land van Maas en Waaltocht gaat zoveel mogelijk via online inschrijven. Om je hiervoor aan te melden, klik je op de groene pijlbutton 'Inschrijven'. De online inschrijving gaat zondag 30 januari vanaf 07:00 uur open en duurt tot vrijdag 11 februari 18:00 uur. Ook is het mogelijk je op de dag zelf op de startlocatie in te schrijven. Het inschrijfgeld is € 7,50 per wandelaar. Voor KWBN-leden: € 6,50. Voor WS78 leden: € 5,-. In het inschrijfgeld is een consumptie op de start/finishlocatie inbegrepen alsmede koffie/thee, soep en fruit onderweg. Vandaag staat Wijchen op het programma. De route is uitgezet door Erik Dikken en deze keer gaan we niet naar de Haterse Vennen, maar lopen we de andere kant op. LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.

Afstanden
40km 08:00-09:00 uur
20km 09:00-10:00 uur
Bereikbaareid
Trein
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Rust
Onverhard
Routebeschr.
Korting
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Zo komen we na circa 10 km aan in Hernen en daar is ook de soeppost gevestigd. Hernen staat bekend om het kasteel dat er al sinds 1350 staat. Een weetje is dat hier in 1968 opnames zijn gemaakt voor de televisieserie Floris (herinnert u zich deze nog?). Daarna lopen we Bergharen binnen via de Harenseberg (…) en de Bergkapel. Die mag u niet voorbijlopen, daar moet u even naar toe! Een paar kilometer verderop is de horecarust in Horssen, waarna de terugweg naar de koffiepost door een landelijke omgeving met vergezichten voert. In de laatste 10km lopen we door heerlijkheid Leur, met bossen, vennen en heide. Let onderweg ook even op de beltmolen uit 1745. Daarna lopen we langs de watertoren en het Kasteel van Wijchen wat tegenwoordig een gewilde trouwlocatie is geworden. En dan zijn we weer terug bij de startlocatie. Wijchen is een mooie, afwisselende en verrassende WS78 wandeltocht geworden!