Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

Het Gouds Wandelweekend (zaterdag)

Datum
zaterdag, 02 juli 2022
Locatie
clubgebouw Vires et Celeritas
Organisatie
Wandelsportvereniging Door Eendracht Sterk

Let op! Bij en rondom de startlocatie is voldoende gratis parkeerruimte. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters. Vanaf het NS-station Gouda is de startlocatie te bereiken met de stadsbuslijnen 1 en 4. Uitstappen bij halte Mammoet. Ook bus 178 (richting Bodegraven) stopt bij halte Mammoet. De bussen staan bij het NS-station aan de stadszijde.

Gewijzigd
Op zaterdag 2 en zondag 3 juli organiseert WSV DES voor de allerlaatste keer het Goudse wandelweekend. Er kan twee dagen gewandeld worden op afstanden van 20, 30 en 40 kilometer. Een goede laatste voorbereiding op de vierdaagses. De routes zijn elke dag hetzelfde.

De online inschrijving start op 27 juni en eindigt op 1 juli 18.00 uur (voor de tocht op 2 juli). De inschrijfprijs is € 3,- voor KWbN-leden en € 4,- voor niet-leden. Wil je je online inschrijven, klik dan op de groene pijl 'Inschrijven'.
Last minute inschrijven kan in het startlokaal. De inschrijfkosten zijn dan wel hoger: € 5,-. Alleen op vertoon van de Wandelvoordeelpas ontvangen KWbN-leden € 1,- korting. Betaling kan alleen per pin/contactloos.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Inschrijven

Afstanden
20km 09:00-11:00 uur
30km 08:00-10:00 uur
40km 07:00-09:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Trein
Voorzieningen
Bepijld
Verhard
EHBO
Rust
Routebeschr.
Korting
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Dit jaar gaat de wandeling naar de groene westkant van Gouda. De 20 kilometerlopers beginnen met een lus rond de Goudse Hout. In dit recreatiegebied zijn in het klein de verschillende soorten landschap uit de streek aangelegd. Bij de Korssendijk komt die route samen met die van de twee andere afstanden en gaat het langs de enkele Reeuwijkse plassen naar de rust in Reeuwijk dorp (Gasterij Vergeer). De 20 kilometerroute gaat dan langs diep gelegen weilanden, over de fraaie smalle Winterdijk en door het Groenhovenpark en Atlantis terug naar de finish. De 30 en 40 kilometerlopers vervolgen de wandeling via Randenburg naar Boskoop – bekend om zijn boomkwekerijen. Na de hefbrug is daar al snel de splitsing. De 30 kilometer route gaat richting de rust bij Grandcafe De Hoek in Boskoop, de 40 kilometer maakt eerst een lus noordwaarts en heeft nog een rust bij theetuin ’t Woutje in Hazerswoude-dorp voordat ook zij bij De Hoek aankomen. Na het passeren van de vervallen watertoren uit 1908, ooit door de bevolking de Hoge Hoed genoemd, volgt een groene route naar Waddinxveen, waar bij Easy Italy nogmaals gerust kan worden. Over de hefbrug gaan de wandelaars naar de Winterdijk en verder, net als de 20 kilometer-lopers, door het Groenhovenpark en Atlantis naar de finish.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting