Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

51e Digitale Markdalwandeltocht

Datum
van zondag, 25 september 2022
tot en met zondag, 09 oktober 2022
Locatie
gebouw Mariëndal van de PKG
Organisatie
Wandelsportvereniging W.I.E.G.O.
Bij de Digitale Markdalwandeltocht loop je individueel aan de hand van een routebeschrijving deze tocht. Je bepaalt zelf wanneer je in de periode 25 september tot en met 9 oktober op pad gaat om de door jou gekozen route te lopen. Wil je deelnemen aan de Digitale Markdalwandeltocht? Dat kan! Schrijf je dan hier online in via de groene pijl 'Inschrijven'. De online inschrijving gaat 23 september vanaf 11:00 uur open en is mogelijk tot en met 9 oktober 14:00 uur.

Afhankelijk van de gekozen afstand lopen de deelnemers door landgoed Wolfslaar, het Ulvenhoutsebos, de landgoederen Anneville en Hondsdonk, de Strijbeekse Heide, natuurgebied De Goudberg, het dorpje Strijbeek, landgoed Luchtenburg, de plaats Ulvenhout, landgoed De Klokkenberg, het Mastbos en het dal van rivier De Mark. De startlocatie ligt op ca. 100 meter van de Ginnekenmarkt, het centrum van het voormalige dorp Ginneken, thans een wijk van Breda. Hieraan liggen de Prot. Laurentiuskerk uit ca. 1650, maar ook café Boerke Verschuren (vh. De Vrachtwagen) van rond 1660.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Inschrijven

Afstanden
5km 00:00-23:59 uur
10km 00:00-23:59 uur
15km 00:00-23:59 uur
20km 00:00-23:59 uur
25km 00:00-23:59 uur
30km 00:00-23:59 uur
40km 00:00-23:59 uur
Bereikbaarheid
Bus
Trein
Voorzieningen
Korting
Onverhard
Routebeschr.
Voorinschr
Digitaal
Beloningen
Medaille

Extra informatie

Om de hoek in de Raadhuisstraat staat het voormalige gemeentehuis van Ginneken (en later van de inmiddels opgeheven gemeente Nieuw-Ginneken). Terwijl aan de Ginnekenweg de kath. Laurentiuskerk uit 1902 staat. Ook treft u aan de Ulvenhoutselaan de herbouwde gevel van het voormalige Laurentiusziekenhuis aan (bekend van wijlen Prins Claus). Terwijl er tegenover park Valkrust ligt met de gelijknamige villa waar de religieuze verpleegsters van het Laurentiusziekenhuis woonden. Het Ulvenhoutsebos is een zogeheten Natura 2000 gebied en wordt thans opgeknapt. Op landgoed Anneville passeert u villa Anneville en het koetshuis van de familie De Constant Rebecque passeert. Op villa Anneville heeft eind 1944 wijlen koningin Wilhelmina enige dagen doorgebracht in het toen net bevrijde Noord-Brabant. In het koetshuis kunnen al jaren huwelijken worden gesloten maar vinden ook uitvaartdiensten e.d. plaats. Op landgoed Hondsdonk ziet u in de verte de gelijknamige villa. In het dorpje Strijbeek passeert u de Hubertuskapel. Op de Strijbeekse Heide ziet u diverse vennen zoals het Rondven en het Zwarte Goor. Op het landgoed Luchtenburg komt u langs de gelijknamige villa. In Ulvenhout treft u ook een Laurentiuskerk aan. Op landgoed De Klokkenberg staan de tot inmiddels woonhuizen verbouwde gebouwen van het voormalig Med. Centrum De Klokkenberg. Afhankelijk van de gekozen afstand is het parkoers voor 70 tot 20% onverhard.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting