Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

Digitale 3e Winterseriewandeltochten 2022-2023

Datum
van zondag, 05 februari 2023
tot en met zondag, 19 februari 2023
Locatie
gebouw Mariëndal van de PKG
Organisatie
Wandelsportvereniging W.I.E.G.O.
Tijdens de 3e Winterseriewandeltocht lopen de deelnemers - afhankelijk van de gekozen afstand - door landgoed Wolfslaar, het Ulvenhoutsebos, de landgoederen Anneville en Hondsdonk, de Strijbeekse Heide, natuurgebied De Goudberg, het dorpje Strijbeek, landgoed Luchtenburg, de plaats Ulvenhout, landgoed De Klokkenberg, het Mastbos en het dal van rivier De Mark. De route gaat voor een groot deel door bossen, landgoederen en natuurgebieden.

Van 5 tot en met 19 februari kun je op eigen gelegenheid aan de hand van een routebeschrijving de Digitale 3e Winterseriewandeltocht van Wsv Wiego lopen. Je bepaalt zelf wanneer je in deze periode de door jou gekozen route loopt. Inschrijven voor deze digitale wandeltocht? Schrijf je dan hier online in via de groene pijl 'Schrijf je in!'. De online inschrijving gaat 30 januari vanaf 11:00 uur open en is mogelijk tot en met 19 februari 14:00 uur.
LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Schrijf je in!

Afstanden
5km 09:00-14:00 uur
10km 09:00-14:00 uur
15km 09:00-13:00 uur
20km 09:00-13:00 uur
25km 09:00-12:00 uur
30km 09:00-11:00 uur
40km 09:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Trein
Voorzieningen
Onverhard
Honden
Routebeschr.
Korting
Voorinschr
Digitaal
Beloningen
Medaille
Stempel

Extra informatie

De startlocatie ligt op ca. 100 meter van de Ginnekenmarkt, het centrum van het voormalige dorp Ginneken, thans een wijk van Breda. Hieraan liggen de Prot Laurentiuskerk uit ca.1650, maar ook café Boerke Verschuren (vh. De Vrachtwagen) van rond 1660. Om de hoek in de Raadhuisstraat staat het voormalige gemeentehuis van Ginneken (en later van de inmiddels opgeheven gemeente Nieuw-Ginneken). Terwijl aan de Ginnekenweg de kath. Laurentiuskerk uit 1902 staat. Ook treft u aan de Ulvenhoutselaan de herbouwde gevel van het voormalige Laurentiusziekenhuis aan (bekend van wijlen Prins Claus). Terwijl er tegenover park Valkrust ligt met de gelijknamige villa waar de religieuze verpleegsters van het Laurentiusziekenhuis woonden. Het Ulvenhoutsebos is een zogeheten Natura 2000 gebied en wordt thans opgeknapt. Op landgoed Anneville passeert u villa Anneville en het koetshuis van de familie De Constant Rebecque passeert. Op villa Anneville heeft eind 1944 wijlen koningin Wilhelmina enige dagen doorgebracht in het toen net bevrijde Noord-Brabant. In het koetshuis kunnen al jaren huwelijken worden gesloten maar vinden ook uitvaartdiensten e.d. plaats. Op landgoed Hondsdonk ziet u in de verte de gelijknamige villa. In het dorpje Strijbeek passeert u de Hubertuskapel. Op de Strijbeekse Heide ziet u diverse vennen zoals het Rondven en het Zwarte Goor. Op het landgoed Luchtenburg komt u langs de gelijknamige villa. In Ulvenhout treft u ook een Laurentiuskerk aan. Op landgoed De Klokkenberg staan de tot inmiddels woonhuizen verbouwde gebouwen van het voormalig Med. Centrum De Klokkenberg.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting