Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

Bestse bossentocht langs Oud Meer

Datum
zaterdag, 11 december 2021
Locatie
zalencentrum De Prinsenhof
Organisatie
Wandelsport '78

Parkeren: P&R bij station Best of anders ergens in de wijk. Corona: start/finishlocatie en horeca onderweg houden zich aan de dan geldende coronamaatregelen. Dus QR code en ID-bewijs zijn verplicht. Tevens is binnen bij alle horeca het dragen van een mondkapje verplicht én de anderhalve meter afstand. En er zijn geplaceerde zitplaatsen beschikbaar. Hou hier als wandelaar rekening mee! Startlocatie - en daarmee het startbureau voor aanmelden cq inschrijven - gaat pas vanaf 08.00 uur open. Ben je eerder, dan graag even buiten wachten. De eindtijd is vervroegd naar uiterlijk 16.15 uur. Daarna kunt u nog rustig een consumptie nemen voordat de horeca om 17.00 uur definitief sluit. WS78 zal maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat alle wandelaars dan terug zijn. Reflectiehesje: is voor de 40 km wandelaars verplicht!

Gewijzigd
Deelname aan de Bestse bossentocht langs Oudmeer gaat zoveel mogelijk via online inschrijven. Om je hiervoor aan te melden, klik je op de groene pijlbutton 'Inschrijven'. De online inschrijving gaat 28 november vanaf 07:00 uur open en duurt tot vrijdag 10 december 18:00 uur. Ook is het mogelijk je op de dag zelf op de startlocatie in te schrijven. Het inschrijfgeld is € 7,50 per wandelaar. Voor KWBN-leden: € 6,50. Voor WS78 leden: € 5,-. In het inschrijfgeld is een consumptie op de start/finishlocatie inbegrepen alsmede koffie/thee, soep en fruit onderweg. De tocht doet zijn naam eer aan; zo doorkruisen we o.a. de Nieuwe heide en Sonse heide. Die namen verwijzen naar vroeger; want het zijn hedentendage vooral bossen. LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Inschrijven

Afstanden
20km 09:00-10:00 uur
40km 07:30-09:00 uur
Bereikbaareid
Trein
Voorzieningen
Rust
Bepijld
Routebeschr.
EHBO
Korting
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Maar in Noord Brabant daar horen natuurlijk ook vennen bij en daar lopen we dus ook regelmatig langs. Zoals bij Son en Breugel, want daar ligt Oud Meer een groot vennencomplex met heiderestanten. Een prachtig natuurgebied! Daarna lopen we langs het museum Bevrijdende Vleugels en dat doet ons herinneren aan Operatie Market Garden. Verderop onderweg staan nog veel meer herinneringen aan WOII. Ondertussen gaan we richting de Vresselse Hut en doorkruisen het Vresselse bos met uiteraard ook een ven. Hier kunt u Exmoor pony’s en Schotse Hooglanders aantreffen. Uiteraard lopen we vandaag ook langs de Dommel, die prachtig meanderend door het Noord Brabantse landschap snijdt. Een prachtig riviertje. Langs de ander zijde van Oud Meer lopen we daarna richting de startlocatie.