Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Alpe d'HuZes Voorjaarstocht: Biesbosch op z’n best

Het groen aan de bomen en vele bloeiende bloemen fleuren de paden op, tegen de tijd dat je kunt meedoen met de Alpe d'HuZes Voorjaarstocht. Op zaterdag 20 april is het volop lente en kun je de schoonheid van de Dordtse Biesbosch ontdekken. Wandel mee op een afstand van 5 t/m 25 kilometer.

Datum
zaterdag, 20 april 2024
Locatie
Drechtstad Muziekvereniging
Organisatie
Wandelsportvereniging "Nooit Gedacht"
Alpe d'HuZes Voorjaarstocht: Biesbosch op z’n best
(Foto: © Wandelsportvereniging Nooit Gedacht)

Afhankelijk van de gekozen wandelafstand, kom je tijdens de Alpe d'HuZes Voorjaarstocht door de Nieuwe Biesbosch, De Elzen en Polder Biesbosch. De routes zijn zeer afwisselend. Het ene moment loop je nog door een uitgestrekt gebied om kort daarna omringd te worden door hoge bomen. De paden van de Biesbosch zullen je verrassen. Wacht niet langer en schrijf je meteen in via de groene button.

Inschrijven

Afstanden
5,0km 09:30-12:00 uur
10,0km 09:30-12:00 uur
15,0km 09:00-11:00 uur
25,0km 08:30-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Voorzieningen
Bepijld
Korting
Onverhard
Rust
Verhard
Voorinschr
Beloningen
Medaille
Stempel

Voor het goede doel

Hoe mooi is het om je sportieve prestatie te koppelen aan een goed doel? De organisatoren van Wandelsportvereniging Nooit Gedacht hebben het ook meegemaakt: iedereen kent wel iemand die getroffen wordt door kanker. Daarom wil de organisatie zich inzetten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Met de Alpe d'HuZes Voorjaarstocht worden extra donaties opgehaald. Samenwerken en elkaar steunen maakt dat je er niet alleen voor staat, dat is het idee achter deze wandeltocht. Een groot deel van de inkomsten wordt gedoneerd aan KWF.

Alpe d'HuZes Voorjaarstocht: Biesbosch op z’n best
(Foto: © Wandelsportvereniging Nooit Gedacht)
Alpe d'HuZes Voorjaarstocht: Biesbosch op z’n best
(Foto: © Wandelsportvereniging Nooit Gedacht)

Gezelligheid

Alpe d'HuZes Voorjaarstocht wordt geheel bepijld waardoor je nog meer van de omgeving en van de gezelligheid kunt genieten. Wandelvereniging Nooit Gedacht en Drechtstad muziekvereniging slaan de handen ineen en bezorgen je tijdens de wandeltocht extra sfeer. Online inschrijven is mogelijk tot en met 20 april 12:00 uur. Ook is het mogelijk je op de dag zelf op de startlocatie in te schrijven.

Leuk, ik wandel mee!

Over de Biesbosch

De Biesbosch is gelegen op het eiland van Dordrecht tussen de Nieuwe Merwede, Dordtsche Kil en het Wantij. Zij zorgen voor zoet water in het gebied, wat vele soorten vogels aantrekt. Hoe is dit natuurgebied eigenlijk ontstaan? Na de Sint Elisabethvloed ontstonden langzaam het Haringvliet en het Hollands Diep. Steeds meer land werd ingenomen door het water. Zo ontstond tussen Dordrecht en Geertruidenberg een landschap met kreken, getijdenstromen en brak water: de Biesbosch. Het moerassige gebied werd dé plek voor vissers, eendenjagers, boeren en riet, biezen-en wilgensnijders. Tot ver in de twintigste eeuw werden de belangrijke grondstoffen als riet, biezen en wilgen verbouwd om hun akkers te beschermen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de Biesbosch een waardevolle schuilplaats voor vele verzetslieden. Je vind nog een verdedigingslinie van bunkers langs de Zuidrand van het eiland van Dordrecht.

Nieuwe Biesbosch en De Elzen

In 1994 werd een groot deel van de Biesbosch aangewezen als Nationaal Park. Aan de noordkant van de Nieuwe Merwede is een oude polder omgevormd tot de Nieuwe Biesbosch. Ooit landbouwgebied, maar nu een groene buffer aan de zuidkant van Dordrecht. In de Nieuwe Biesbosch vind je ook De Elzen. In dit gebied is het zoete water aantrekkelijk voor de vele reigersoorten en rietvogels.

Alpe d'HuZes Voorjaarstocht: Biesbosch op z’n best
(Foto: © Wandelsportvereniging Nooit Gedacht)
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting