Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

8e Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht

Datum
zaterdag, 25 juni 2022
Locatie
sportkantine sv Bakhuizen
Organisatie
Sportvereniging Bakhuizen
Op een uurtje rijden van de Randstad loop je op 25 juni de Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht in Zuidwest-Friesland. Vanaf het startpunt in Bakhuizen wandel je 7,5, 15 of 25 km door karakteristiek glooiend landschap met rustieke dorpjes, bossen en kliffen die je verrassende vergezichten op het IJsselmeer en de Friese meren bieden.

De Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht ontleent zijn naam aan Gaasterland. Gaasterland is een bosrijke regio in Zuidwest-Friesland met een karakteristiek glooiend landschap. Deze glooiingen zijn stuwwallen die 130.000 tot 370.000 jaar geleden zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Gletsjers stuwden de ondergrond op en duwden ijs en modder vooruit. Toen het ijs smolt bleef de opgehoogde modder achter. Sommige stuwwallen zijn zo abrupt geëindigd dat ze kliffen hebben gevormd. Zo zijn het Rode Klif, het Mirnser Klif en het Oudemirdumer klif ontstaan. Minstens zo indrukwekkend als deze 3 kliffen zijn de Gaasterlandse bossen. Deze trekken jaarlijks vele bezoekers om er te recreëren. Kortom, Gaasterland is een toeristische trekker.

We hopen je op 25 juni te mogen begroeten op onze Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht! Je kunt je vooraf online inschrijven via de website van de Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht.

Afstanden
7km 11:00-11:30 uur
15km 09:00-10:30 uur
25km 08:30-09:30 uur
Beloningen
Medaille
Diploma
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting