Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

440e Wandeltocht RS80 nr. 10

Gebruik de carpooltool slinger en rijd samen met andere deelnemers

Datum
zaterdag, 16 maart 2024
Locatie
Vv Nispen
Organisatie
Stichting Randstad Serie '80
De Zilk - Wandel door de AWD en langs de bollenvelden

Wil je deze fantastische wandeltocht van 15 of 25 km lopen? Lees dan even verder. RS80 laat u kosteloos door de AWD lopen. De extra kosten van 1,50 Euro voor de AWD neemt RS80 voor haar rekening.

De Amsterdamse Waterleidingduinen

De Zilk ligt naast de Amsterdamse Waterleidingduinen. In dit gebied wordt tweederde van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd, jaarlijks maar liefst 70 miljoen m3 water!

Maar behalve een waterzuiveringsgebied, is het ook een plek om te genieten van de natuur. Het gebied is 3.400 ha groot en exclusief bestemd voor wandelaars. En als wandelaar kun je hier echt je hart ophalen, want behalve wandelen op de gebaande paden, mag je er ook vanaf. Kortom, lekker struinen door de duinen en genieten van alles wat er groeit en bloeit. Herten zijn er in overvloed te vinden en met enig geluk zie je ook een vos!

Tijdens de bronstperiode in het najaar, is het volop genieten van de burlende herten.

Deelnemen aan deze wandeltocht? Schrijf je dan in via de groene pijl naast ‘Inschrijven'. De voorinschrijving is van vrijdag 2 maart 2024 t/m zaterdag 16 maart 2024 10.00 uur. Vergeet niet om je E-ticket mee te nemen.

Inschrijven aan de start kan ook. De tekst gaat onderaan verder.
Inschrijven

Afstanden
15,0km 09:00-10:30 uur
25,0km 08:30-10:30 uur
Bereikbaarheid
Trein
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Korting
Routebeschr
Rust
Voorinschr
Beloningen
Herinnering
Stempel

Extra informatie

Bollenstreek

Tijdens de maanden maart en april is het een fleurige bedoening in de Bollenstreek, want de bollenvelden staan dan in bloei. Er zijn prachtige kleurschakeringen te zien en toeristen verdringen zich om de mooiste plaatjes met de narcissen, tulpen en hyacinten te maken. De grote vraag is tijdens deze tocht: Bloeien de bollen al? Als ze vroeg zijn ontluiken ze al, misschien alleen de hyacinten in de berm.

Wat helaas vaak vergeten wordt, is dat het de bollenboer niet om de bloemen gaat, maar om de bol. Doordat wij tussen alle bloemen gaan staan, kunnen we ziektes verspreiden en bollen beschadigen, waardoor de oogst van de bollen in gevaar kan komen. Daarom is er de laatste jaren de campagne ‘enjoy the flowers, respect our pride’ opgestart. Er zijn speciale locaties, al dan niet tegen vergoeding, waar je bij en tussen de bloeiende bloemen foto’s kan maken. Op deze manier wordt geprobeerd te voorkomen dat iedereen overal maar in en op de bloemen gaat staan.

Tijdens deze tocht lopen er twee stukken wandtocht over de rand van een bollenveld, dat zijn bestaande wandelpaden van het wandelnetwerk. Het verzoek is dan ook om de gastvrijheid van de boeren te respecteren en niet de velden in te trekken.

Gebruik de carpooltool slinger en rijd samen met andere deelnemers

Rijd Samen
Carpoolen Slinger App Opening

Gebruik de carpooltool slinger en rijd samen met andere deelnemers

Meer informatie
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting