Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

439e Individuele Wandeltocht RS80 nr. 9

Datum
van zondag, 03 maart 2024
tot en met zondag, 17 maart 2024
Locatie
Sporthal Het Spant
Organisatie
Stichting Randstad Serie '80
Uitwaaien langs het Braassemermeer en de Langeraarse Plassen.

Wil je deze wandeltocht op eigen gelegenheid wandelen? Dat kan door op de groene pijl naast ‘Inschrijven’ te klikken. De voorinschrijving is van 2 maart 2024 vanaf 16.00 uur t/m zondag 17 maart 2024 23.00 uur. De wandeltocht loop je wanneer je maar wilt. Dit doe je aan de hand van een routebeschrijving of GPS-bestand die door RS80 via een link ter beschikking wordt gesteld.

De omgeving van Leimuiden is al sinds de Romeinen bewoond. De oude benaming is Liethemuton kwam in het jaar 1040 in rekeningen van de Graven van Holland voor. In het jaar 1063 wordt het dorp voor het eerst genoemd in documenten van de 21e bisschop van Utrecht, Willem van Gelre.

De wandeling gaat met name langs het water en kriskras door de polders. We lopen langs de Dijksloot en gaan naar Rijnsaterwoude en komen bij het Braassemermeer terecht. De wandelroutes gaan daarna langs de Leidse Vaart richting het dorp Langeraar met de Langeraarse Plassen. In Langeraar is er een Horecarust bij Rksv Altior, daar kun je even uitrusten en weer verder. De 25 km loopt een lusje door de Langeraarse Plassen met Papeneiland.

We gaan door Papenveer met sluis Papenveer en lopen langs de Golf- en Countryclub en gaan naar Nieuwveen. In Nieuwveen kunnen we rusten bij Sv Nicolaas Boys. Daarna gaan we over een voetveer dat Hans heeft gevonden. Daarna komt een leuke verrassing. Je loopt langs de Heilige Nicolaaskerk en gaat door Nicolaashof, waar een Lourdesgrot te vinden is. Daarna lopen we naar de Langeraarse Plassen en gaan door het natuurgebied Geerpolder van Staatsbosbeheer.

De routes van 15 km en 25 km komen bij elkaar in het buurtschap Bilderdam. Van daaruit wandel je langs de Drecht weer richting Leimuiden. Door Leimuiden lopend, ontdekt u het nieuwe haventje, dat vorig jaar is geopend.
Inschrijven

Afstanden
15,0km 08:00-17:00 uur
25,0km 08:00-17:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Voorzieningen
Digitaal
Honden, mits aangelijnd
Korting
Routebeschr
Rust
Voorinschr
Beloningen
Stempel
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting