Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

428e Individuele Wandeltocht RS80 nr. 8

Datum
van zaterdag, 18 februari 2023
tot en met zondag, 05 maart 2023
Locatie
proeflokaal Bregje
Organisatie
Stichting Randstad Serie '80
Woerden was lang geleden nog een kleine nederzetting langs de oevers van de Rijn. Het werd door de Romeinen Castellum Laurium genoemd, een legerplaats aan de noordgrens van het Romeinse Rijk. We lopen door het Brediuspark over de Kruipin. Het is altijd de vraag waar zo’n naam vandaan komt. Vroeger heeft hier Fort Kruipin gestaan, het was een Fort aan de noordzijde van de Oude Rijn bij Woerden. Aan de zuidzijde stond op dezelfde hoogte Fort Oranje. Beide forten waren onderdeel van de Eerste Hollandse Waterlinie.

Weetje:
In het Rampjaar, 1672, vond bij de versterking Kruipin op 12 oktober een slag plaats tussen het Nederlandse en het Franse leger. Er vielen enkele honderden doden. De Fransen wonnen de slag en hielden huis in de stad Woerden. De Fransen wilden daarna verder trekken naar Bodegraven, maar vanwege de invallende dooi konden ze de waterlinie niet over.

Wil je meedoen aan deze individuele wandeltocht? Dat kan door op de groene pijl naast ‘Schrijf je in!’ te klikken. De voorinschrijving opent op 18 februari 2023 vanaf 16.00 uur t/m zondag 5 maart 2023 23.00 uur. De wandeltocht loop je wanneer je maar wilt. Dit doe je aan de hand van een routebeschrijving of GPS-bestand die door RS80 via een link ter beschikking wordt gesteld.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Schrijf je in!

Afstanden
15km 08:00-18:00 uur
25km 08:00-18:00 uur
Bereikbaarheid
Trein
Voorzieningen
Routebeschr.
Korting
Digitaal
Voorinschr
Beloningen
Herinnering
Stempel

Extra informatie

We lopen daarna door naar Kamerik, een leuk dorpje met een ophaalbruggetje. De 15 km gaat over het Houtdijkerpad en langs de Oude Rijn op weg naar de rust in Harmelen. Vlak voor de horecarust in Harmelen staat het monument voor 93 slachtoffers van de treinramp op 8 januari 1962. Na de rust gaan we terug en lopen we tussen twee recreatieplassen door naar de finish in Woerden. De 25 km maakt vanuit Kamerik een lus en gaat door Kanis. Langs de Mijzijde zijn een aantal monumentale boerderijen te zien en daarna hebben we een horecarust bij het Dorpshuis in Woerdense Verlaat. We vervolgen onze route langs de zuidelijke rand van de Nieuwkoopse Plassen. Daarna gaan we over de Hollandse Kade langs Lusthof De Haeck naar de Horecarust bij vv Siveo ’60 in Zegveld, echt een boeren omgeving. We gaan via het voet/fietsveer naar en door het historische Centrum van Woerden. In Woerden lopen we langs de Heilige Bonaventurakerk en het Kasteel van Woerden en gaan naar de finish bij ’t Bregje.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting