Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

427e Individuele Wandeltocht RS80 nr. 7

Datum
van zaterdag, 28 januari 2023
tot en met zondag, 12 februari 2023
Locatie
kantine korfbalvereniging
Organisatie
Stichting Randstad Serie '80
De route start vanuit Sportpark de Schenkel. We gaan door het Schollebos (Schollevaar), dat in 1978 is aangelegd om te wandelen, sporten en recreëren. Er is natuur te ontdekken in deze stadse omgeving. We lopen langs natuurvriendelijke oevers die zijn aangelegd om de waterkwaliteit te verbeteren. Ze bieden ruimte en leefmogelijkheden aan allerlei planten en dieren in en langs het water.

Wil je meedoen aan deze individuele wandeltocht? Dat kan door op de groene pijl naast ‘Schrijf je in!’ te klikken. De voorinschrijving opent op 28 januari 2023 vanaf 16.00 uur t/m zondag 12 februari 2023 23.00 uur. De wandeltocht loop je wanneer je maar wilt. Dit doe je aan de hand van een routebeschrijving of GPS-bestand die door RS80 via een link ter beschikking wordt gesteld.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Schrijf je in!

Afstanden
15km 08:00-18:00 uur
25km 08:00-18:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Voorzieningen
Routebeschr.
Korting
Honden
Digitaal
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

Vervolgens lopen we door Nieuwerkerk a/d IJssel. Daarna gaan we naar Park Hitland, een uniek stuk natuur. De paden lopen dwars door de bossen, de weilanden en langs het water. Je kunt er genieten van de natuur, rust en ruimte. Onze horecarust is gelegen bij golfbaan Hitland. Daarna gaan we langs de Hollandsche IJssel. De dijk langs de IJssel werd rond 1100 werd aangelegd toen de ontginning van de veengebied is begonnen. We lopen langs een gemaal waardoor Capelle aan den IJssel droge voeten hield. We krijgen er mooie uitzichten over de Hollandse IJssel en kunnen kijken naar Krimpen aan de IJssel. We komen langs het monument voor de Geuzen en Willem van Oranje. Dan lopen we over het Rinus Terlouwpad en komen aan bij het Van Capellenhuis, een historisch gebouw waarin een trouwlocatie te vinden is. Onze tweede horecarust is te vinden bij restaurant Fuiks. Daarna komen we aan bij de Edelmanswoning uit 1396. In de bestrating zijn de contouren van de edelmanswoning van Philips II van Polanen die tijdens de Hoekse en Kabeljauwse Twisten is verwoest. We lopen langs park Hitland. In het Schollebos lopen we over het Liefdeslaantje, een wandelpad met naamtegels van liefdeskoppels in de bestrating. Het Oude Laantje was vroeger een onverhard en idyllisch weggetje, een pad omzoomd door zwarte elzenbomen, waar verliefden en geliefden elkaar ontmoetten en samen wandelden. Daarna lopen we door het Schollebos waar we nog mooie uitzichten krijgen over de daar aanwezige vijver en lopen daarna naar de finish.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting