Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd Digitaal

417e Wandeltocht RS80 nr. 7

Datum
vrijdag, 14 januari 2022
zondag, 30 januari 2022
Locatie
vv De Alblas sportpark Souburgh
Organisatie
Stichting Randstad Serie '80

Let op! Deze wandeltocht zal niet in zijn huidige vorm worden georganiseerd. Wij schakelen om naar de individuele tocht. U kunt zich inschrijven van zaterdag 14 januari 2022 t/m zo 30 januari 2022. Je kunt hierbij kiezen uit twee afstanden, nl. 15 of 25 km. Om hieraan deel te nemen, klik je op de groene pijl Inschrijven. Deze individuele wandeltocht loop je wanneer je maar wilt. Dit doe je aan de hand van een routebeschrijving of GPS-bestand die door RS80 via een link ter beschikking wordt gesteld.

Gewijzigd
Deelname aan deze wandeltocht kan alleen na Online Inschrijven. Je kunt hierbij kiezen uit twee afstanden, nl. 15 of 25 km. Klik hiervoor op de groene pijl Inschrijven. De inschrijving gaat 14 januari 2022 8.00 uur open en duurt tot en met 30 januari 2022 23:00 uur.
Inschrijven

Afstanden
15km 08:00-18:00 uur
25km 08:00-18:00 uur
Voorzieningen
Honden
Routebeschr.
Voorinschr
Korting
Digitaal

Extra informatie

Het is de eerste keer dat er een wandeltocht van RS80 start vanuit Alblasserdam. Dit is een verrassend mooie tocht die we voor het gemak even de Kinderdijkse Molenroute noemen. De route gaat vanuit Alblasserdam in oostelijke richting langs de Alblas, vervolgens slingeren we door het landschap en gaan door het Alblasserbos. Dit is een verrassend leuk stukje natuur waar we natuurlijk graag doorheen lopen. Daarna lopen we in noordelijke richting tot De Alblas, we gaan linksaf en lopen tot Oud Alblas, in de winter als er voldoende ijs ligt schijn je hier lekker te kunnen schaatsen. Dan kun je optimaal genieten van het boerenlandschap. Vervolgens gaan we naar Nieuw Lekkerland en lopen we langs de rand van het dorp. We hebben gekozen voor de Tiendweg, een leuk paadje om overheen te lopen. Achteraan gaan we rechtsaf en lopen we over een smal paadje langs een molen tot de Lekdijk. Deze volgen we totdat we aanbeland zijn bij de molens van Kinderdijk. Dit Werelderfgoed is wereldberoemd en normaal gesproken trekt dit gebied veel toeristen. Die gaan we nu niet zien. Het zal rustig zijn. We lopen tussen de molens door en gaan door Alblasserdam naar de finish. De 15 km gaat linksom en loopt ook tussen de molens van Kinderdijk door en gaat samen met de 25 km door Alblasserdam naar de finish. Al met al een prachtige omgeving om in te wandelen.