Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Eneco Clean-Up Walk Kids Toolkit

De Eneco Clean-Up Walk is een geweldige wandelervaring die je niet alleen een energieboost geeft, maar ook een stralend schone omgeving oplevert! Bovendien kunnen kinderen al op jonge leeftijd ontdekken hoe ze als heuse milieu helden een rol kunnen spelen bij het koesteren van de natuur.

Header 4 ECUW 1280X640

Om je alvast in de stemming te brengen, hebben we een mooie verzameling aan leuke activiteiten voor jullie klaargezet! Je kunt ze eenvoudig hieronder downloaden. Elke week trakteren we je op een gloednieuwe activiteit. Ga er gezellig met de kinderen mee aan de slag en vergeet vooral niet om deze toolkit met anderen te delen.

Heel veel plezier!

Let op: Print alleen als het nodig is, de meeste onderdelen kun je ook goed op je mobiel, tablet of laptop/pc bekijken.

Plandelman Image

Zwerfafval Inspiratiekaart

Anton Damen, de enige echte Plandelman, heeft voor de Eneco Clean-Up Walk een geweldige inspiratiekaart samengesteld. Samen met onze 'Cluppers' kunnen we alvast onze ogen openhouden vóór de Clean-Up Walk, zodat ze tijdens de wandeling precies weten waar ze naar moeten zoeken en nóg meer zwerfafval kunnen verzamelen!

Plandelman Inspiratiekaart

Lekkers voor onderweg

Als échte Clupper moet je natuurlijk zorgen dat je voldoende energie hebt. En de lekkerste hapjes voor onderweg, die maak je gewoon zelf (met wat hulp van een volwassene). Hieronder vind je links naar recepten voor heerlijke snacks voor onderweg. Heel veel bakplezier!

Naar de recepten
Bananencake ECUW
Quiz ECUW

Clean-Up Walk Quiz

Wat super goed dat jij ons gaat helpen bij het schoonmaken van de wandelpaden bij jou in de buurt! Wij vinden jou echt een held. Als Clupper weet jij natuurlijk als de beste hoe belangrijk het is om goed voor onze aarde te zorgen en op school heb jij vast al weleens gehoord hoe we dit het beste kunnen doen. Maar weten jouw ouders/verzorgers dit ook wel? Het is nu dus de hoogste tijd echt tijd om ze aan de test te onderwerpen! Met deze vragen kun jij ontdekken of ze helemaal gereed zijn voor de Eneco Clean-Up Walk!

Download de Quiz

Do It Yourself (DIY) projecten

Wij moedigen natuurlijk iedereen aan om bewuste keuzes te maken en zo min mogelijk plastic te gebruiken. Maar als je toch met plastic in aanraking komt, waarom zou je het dan niet op een leuke manier hergebruiken? Onze DIY-projecten bieden je inspirerende ideeën en stapsgewijze instructies om zelf aan de slag te gaan. Van het maken van herbruikbare boodschappentassen tot het omtoveren van plastic flessen.

DIY projecten

Puzzel

Tijdens de Eneco Clean-Up Walk ga je niet alleen met je armen en benen aan de slag, maar óók je hersenen worden aan het werk gezet. We dagen je uit om alle woorden te vinden. Als dat lukt, mag je jezelf een echte Woordzoek-ster noemen

Download de Woordzoeker
Puzzel Eneco Clean Up Walk 2022

Je kunt de woordzoeker digitaal maken (dat scheelt weer printen).

Ga daarvoor als volgt te werk:

  • Open de PDF in het gratis Adobe Acrobat Reader.
  • Kies in de bovenste balk voor “Ondertekenen”.
  • Klik op “Ondertekenen” en kies voor “Invullen en ondertekenen”.
  • In de balk die dan verschijnt kun je een streepje selecteren.
  • Hiermee kun je de gebruikte letters afstrepen.