Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Eneco Clean-Up Walk

De Eneco Clean-Up Walk 2023 vond plaats op zaterdag 21 en zondag 22 oktober.

Eneco Clean Up Walk 2022

We kijken terug op drie succesvolle edities

Met trots kijken we terug op drie succesvolle edities van de Eneco Clean-Up Walk. Sinds de eerste editie hebben in totaal zo'n 30.000 enthousiaste deelnemers zich verenigd om deel te nemen aan één of meerdere opruimacties. Samen hebben we ons ingezet voor het beschermen van onze prachtige natuur en het herstellen van de schoonheid van onze omgeving.

Onze dank gaat uit naar alle wandelaars die hebben deelgenomen aan deze evenementen. 

Samen wandelen we Nederland schoon

Tijdens de derde editie van de Eneco Clean-Up Walk bundelden maar liefst 14.295 Plandelaars hun krachten! Samen legden we een totale afstand van 79.992 kilometer af, niet alleen om de wandelpaden schoon te maken, maar ook om onze passie voor een schone, groene wereld te delen. Met elke stap zetten we een positieve verandering in gang!

Eneco Wensite

Alle wandelpaden schoon

De natuur geeft ons veel prachtige dingen, maar geven wij ook wel voldoende terug aan de natuur? Helaas zien we steeds vaker wandelpaden en natuurgebieden vervuild raken door allerlei troep die mensen achterlieten. Om deze uitdaging aan te gaan en alle wandelpaden in Nederland weer schoon te maken, heeft de de Eneco Clean-Up Walk inmiddels drie keer plaatsgevonden.

Krachten Bundelen (2) ECUW

Krachten bundelen

Bij de Eneco Clean-Up Walk namen we het heft in eigen hand en bundelden we onze krachten met talloze andere wandelaars. We gingen niet alleen voor een mooie wandeling, maar ook voor een geweldige nationale opruimactie! Samen kleurden we Nederland letterlijk groen.

De Eneco Clean-Up Walk is een super mooie gelegenheid om je kinderen bewust te maken van het belang van het beschermen van onze natuurlijke schatten.

Kies jouw locatie en afstand

Bij de Eneco Clean-Up Walk konden de deelnemers zelf hun eigen route bepalen en het tijdstip kiezen dat het beste in hun schema paste. Op deze manier maakten we het voor iedereen mogelijk om op hun eigen tijd en tempo deel te nemen.

Jong geleerd …

Voor gezinnen die zich hadden ingeschreven was er een superleuke verrassing: de Eneco Clean-Up Toolkit! Hiermee konden ze direct in de stemming komen en zich voorbereiden op dat gave avontuur. Deze toolkit zat boordevol leuke materialen voor kinderen, zoals een inspiratiekaart, recepten, Do It Yourself projecten en een quiz!

Hoewel de clean-up voorbij is, blijft de toolkit toegankelijk en kunnen jullie nog steeds genieten van de leuke DIY-projecten.

Toolkit
Wandelaars Eneco Clean-Up Walk
Met de kleintjes ga ik ook een rondje doen en maken we samen de straten een stukje schoner | Mirjam Hart - Eengoedverhaal.nu

Eneco

Eneco is een internationaal energiebedrijf dat zich inzet voor het versnellen van de energietransitie. Vanuit haar missie ‘duurzame energie van iedereen’ helpt Eneco consumenten en bedrijven omschakelen naar duurzame energie. Al 12 jaar organiseert Eneco de Eneco Clean Beach Cup in België om te helpen bij de plasticproblematiek in oceanen en op stranden. Vanaf 2021 organiseert zij deze strand-opruimactie óók in Nederland.

Met deze unieke wandeltocht wil Eneco wandelaars en hun gezinnen aanzetten tot nadenken. Hoe willen we omgaan met onze planeet? Hoe zorgen we voor een leefbare aarde? Hoe kunnen we ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor toekomstige generaties? Omgaan met duurzaamheid betekent vanzelfsprekend meer dan duurzame energie.