Simpelweg gelukkig naar Santiago de Compostela

Anne-Marie Kruiper maakte in 2016 haar lang gekoesterde droom waar om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te lopen. Ze nam haar dagboek mee en schreef onderweg al haar belevenissen op. Hier lees je het begin van haar verhaal.

'Ik heb weleens gelezen dat de weg je roept. De weg die mij riep, voert over uitgesleten paden, langs uitgestorven dorpjes, door valleien en over bergen, naar Santiago de Compostela.

Vele wegen leiden naar Rome, maar ook zeker naar Santiago de Compostela. Verreweg de meest populaire pelgrimsroute is de Camino de Frances, vanaf St. Jean-Pied-de-Port in Zuid-Frankrijk via Pamplona, Burgos en Leon. Al eeuwenlang loopt men deze bijna achthonderd kilometer lange voettocht door het Spaanse land. In 2016 liepen ruim 250.000 mensen vanuit de hele wereld de beroemde pelgrimsstad binnen.

De tocht toonde mij haar vele gezichten. De start met het zware fysieke gedeelte door de Pyreneeën. Vervolgens het geestelijke gedeelte door de verlaten en uitgestrekte Meseta, een decor waarin voldoende ruimte was voor overpeinzingen en gedachten. Het laatste gedeelte van de reis was een spirituele ervaring. Genietend van het moment en dankbaar terugkijkend op alle belevenissen.

Mijn bagage was beperkt, maar mijn dagboek had ik de hele reis bij me. Voorin schreef ik de woorden die mijn motto werden: Keep calm and carry on step by step.'

Meer lezen over de belevenissen van Anne-Marie?

Wil je lezen hoe Anne-Marie haar pelgrimstocht heeft ervaren en wat ze onderweg heeft beleefd? Haar dagboek is onlangs in boekvorm verschenen. ‘Simpelweg gelukkig. Op reis naar Santiago de Compostela’, luidt de titel van het boek. Het is verkrijgbaar via de eigen site van Anne-Marie of via bol.com.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?