Veelgestelde vragen over De Alternatieve Vierdaagse

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over De Alternatieve Vierdaagse.

Wat is De Alternatieve Vierdaagse?

Tijdens De Alternatieve Vierdaagse loop je vier dagen (21-24 juli) lang jouw eigen gekozen route (10, 20, 30, 40 of 50 km), alleen of in een klein groepje (conform de richtlijnen van het RIVM).

Wanneer wordt De Alternatieve Vierdaagse gehouden?

De Alternatieve Vierdaagse wordt gehouden van 21 t/m 24 juli 2020.

Hoe kan ik mij aanmelden voor De Alternatieve Vierdaagse?

Inschrijven voor deelname aan De Alternatieve Vierdaagse kan via deze pagina.

Kan iedereen zich inschrijven?

Ja, iedereen kan zich  inschrijven. Om mee te kunnen doen, moet je wel de beschikking hebben over een smartphone.

Waarom wordt er alsnog voor gekozen om een alternatieve vierdaagse te organiseren?

Niet alleen omdat in beweging blijven gezond is, ook om enigszins de teleurstelling van het afgelasten van de 104e editie weg te nemen.

Wie organiseert De Alternatieve Vierdaagse

In samenwerking met KWBN draagt sportmarketingbureau House of Sports zorg voor de organisatie.

Ik stond al ingeschreven voor de ‘reguliere’ Vierdaagse, ben ik dan automatisch ook ingeschreven voor de Alternatieve Vierdaagse?

Nee, iedere deelnemer moet zichzelf registreren voor De Alternatieve Vierdaagse.

Kan ik gratis deelnemen aan De Alternatieve Vierdaagse?

Ja, deelname aan De Alternatieve Vierdaagse is gratis.

Zit er een limiet op het aantal deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse?

Er is geen loting voor deelname aan De Alternatieve Vierdaagse en iedereen mag meedoen.

Krijg ik alsnog een ‘Vierdaagse' kruisje als ik meedoe? / Krijg ik een herinnering als ik hem heb uitgelopen?

Helaas is het niet mogelijk om het officiële Vierdaagse kruisje te verdienen bij voltooiing van De Alternatieve Vierdaagse. Dit is namelijk een door de staat erkende onderscheiding, met bijbehorende regels om die te mogen ontvangen. Maar een uniek aandenken aan deelname aan deze bijzondere alternatieve 'Vierdaagse 2020' editie zal gratis ter beschikking worden gesteld aan oorspronkelijke deelnemers aan dé Vierdaagse. Deelnemers die niet mee zouden of konden doen met de Vierdaagse Nijmegen, maar wel meelopen met De Alternatieve Vierdaagse, kunnen tegen betaling in het bezit komen van dit speciale aandenken.

Wat zijn de starttijden?

De Alternatieve Vierdaagse loop je van 21-24 juli, op en binnen een zelfgekozen tijd. We raden je wel aan om rekening te houden met de weersomstandigheden en je gekozen afstand.

Voor welke afstanden kan ik me inschrijven? En hoe kan ik mijn route bepalen?

Je mag kiezen tussen 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer. Loop je meer kilometers, dan zal de app dit uiteraard ook registreren, maar dit is een vrijwillige eigen keuze en voor eigen risico. Via de app stel je gemakkelijk een gewenste route bij jou in de buurt samen.

Mag ik in een groep lopen van meer dan 3 personen?

We roepen iedereen op om niet in grote groepen samen te gaan lopen en de RIVM richtlijnen als het houden van 1,5 meter aftstand van elkaar in acht te nemen. Zo blijven we samen gezond. Het is verboden om met meer dan twee personen naast elkaar te lopen. In een colonne opstelling van twee personen naast elkaar mag de lengte niet langer dan 30 personen hebben. De leiding dient voor en/of achter de groep lopen. Er dient een minimale afstand van 1,5 meter ten opzichte van andere deelnemers te worden gehouden.  

Kan ik / is het verstandig om het officiële parcours in Nijmegen te lopen?

We vragen deelnemers om in hun eigen omgeving te wandelen en drukke locaties te vermijden. Het is niet wenselijk dat veel deelnemers op dezelfde route gaan lopen. Daarom is het ook niet de bedoeling dat deelnemers het officiële parcours gaan lopen.

Krijgen deelnemers een stempelkaart?

Nee, de app trackt digitaal je gelopen afstand. Heb je de gekozen afstand volbracht, dan heb je een badge voor die dag vrijgespeeld. Heb je op alle vier de dagen de gekozen afstand volbracht, dan heb De Alternatieve Vierdaagse voltooid.

Wat is de functie van de nieuwe wandel.nl-app?

De app stippelt de leukste wandelroutes voor je uit, slaat ze op en registreert je gelopen kilometers. De app biedt allerlei leuke en relevante wandel content.

Wanneer en waar kan ik de wandel.nl-app downloaden?

De wandel.nl-app waarmee je uiteindelijk je wandelingen van De Alternatieve Vierdaagse registreert is enkele dagen voorafgaande De Alternatieve Vierdaagse beschikbaar via wandel.nl (voor iOS en Android). Deelnemers ontvangen hierover bericht per mail.

Ik heb me ingeschreven, maar geen bevestiging ontvangen. Waar kan ik deze opvragen?

Bij vragen over je inschrijving kun je contact opnemen via: support@alternatievevierdaagse.nl

Kan ik mij op de dag van de start ook nog registreren?

Ja, dat kan. Zodra je van start gaat dien je de wandel.nl-app te hebben gedownload en meld je je aan. Dat kan zelfs op 21 juli nog.

Is het mogelijk om mijn gekozen afstand op een later moment nog te veranderen?

Op de dag zelf kies je in de app de afstand die je wilt lopen. Je loopt minimaal je gekozen afstand om uiteindelijk De Alternatieve Vierdaagse te voltooien.

Kan ik mijn gekozen aantal kilometers bij inschrijving nog wijzigen?

Jazeker. Op de dag dat je gaat wandelen, bevestig je definitief voor welke afstand je gaat en start de registratie van jouw gelopen kilometers. Heb je voor 20 km gekozen en loop je er 20, dan heb je je dag voltooid. Je moet alle vier de dagen je gekozen afstand voltooien om je evenement te volbrengen.

Is het aandenken van De Alternatieve Vierdaagse per afstand verschillend?

Nee, er komt één speciaal voor De Alternatieve Vierdaagse ontworpen aandenken wat voor alle afstanden gelijk is.

Ik heb me geregistreerd maar geen bevestiging ontvangen. Hoe kan dit?

Op het scherm verschijnt er direct een bevestiging van je registratie nadat je het formulier online hebt ingevuld. In de dagen daarna ontvang je een welkomstmail met relevante deelnemersinformatie.

Moet ik tijdens het lopen mijn GPS aan laten staan?

Ja, je kunt de app wel sluiten. De app trackt je gekozen route op de achtergrond.

Moet ik per se een route vanuit mijn woonadres uitstippelen?

Nee, de app biedt je de mogelijkheid om van iedere gewenste plek in Nederland een mooie route uit te stippelen en te lopen! We adviseren je daarbij om geen drukke locaties te zoeken en je altijd aan de RIVM-richtlijnen te houden.

Kan ik de Wandel.nl app ook in het buitenland gebruiken?

De app biedt vooralsnog alleen de mogelijkheid om de mooiste routes in Nederland uit te stippelen. Je kunt in het buitenland wel lopen met de app, deze registreert je gelopen KM’s, maar we bieden geen wandelknooppunten aan in het buitenland, men moet dus zelf zijn routes uitstippelen. Blijf via Wandel.nl op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de app.

Kan ik meerdere gezinsleden inschrijven op één emailadres?

Nee, iedere deelnemer dient zich met een eigen emailadres in te schrijven. Zo kunnen we met iedere deelnemer communiceren, de downloadlink naar ieder persoonlijk toesturen én de bevestiging van de voltooiing van jouw alternatieve Vierdaagse!

Ik heb mij dit jaar niet ingeschreven voor de vierdaagse, maar wil wel graag een herinnering ontvangen? Hoe gaat dit in zijn werk en wat kost deze herinnering?

Het aandenken is in de maak, de kosten daarvoor proberen wij zo laag mogelijk te houden, maar dit weten we nog niet exact. Zodra er meer bekend is over de prijs en de bestelprocedure communiceren wij dit in onze nieuwsbrief en op deze site.

Terug naar de hoofdpagina van De Alternatieve Vierdaagse