Stelling

Ik zoek georganiseerde wandeltochten vooral uit op basis van:

Bekijk eerdere stellingen
 
home  > nieuws  > Eropuit met vier nieuwe NS-wandeltochten

Eropuit met vier nieuwe NS-wandeltochten

De populaire reeks ‘wandelen van station naar station’ via fraaie lange-afstandswandelpaden is dit jaar weer vernieuwd. Ook voor seizoen 2013-2014 heeft Stichting Wandelnet in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen vier nieuwe NS-wandeltochten ontwikkeld. De populariteit van deze tochten blijkt wel uit de cijfers: vorig jaar werden de 46 NS-wandeltochten 320.000 keer gedownload via de site www.eropuit.nl/wandelen.

Nieuw zijn onderstaande routes:

Den Haag: Den Haag Centraal, 8 of 18 km (Nederlands Kustpad)
Dwars door de stad langs het Binnenhof, paleizen en door parken naar de kust. En voor de liefhebber via een groene route door de duinen terug naar het station.

Drentsche Aa: Assen, 10 of 15 km (klein stukje Pieterpad)
Mooi Drenthe in één dag: Assen met zijn verrassende gebouwen rondom de Brink, de hunebedden van Rolde, de Kampsheide en het beekdal van de Drentsche Aa.

Oostvaardersplassen: Almere Centrum - Almere Oostvaarders, 15,5 of 18 km
Van de moderne architectuur bij het station door waterrijke buitenwijken naar de polder. Vergezichten, Hollandse wolkenluchten, veel water en als het even meezit dieren in de Oostvaardersplassen.

Texel: Den Helder, 21 en/of 17/19 km (Streekpad WaddenWandelen)
Eenmaal op de boot is de rompslomp van het dagelijks leven snel vergeten. Het eilandgevoel begint. Heerlijk uitwaaien en genieten van de prachtige kuststrook met bos, duinen, strand en unieke natuurgebieden zoals De Slufter.

De routes en kaartjes van de NS-wandeltochten zijn gratis te downloaden via www.eropuit.nl/wandelen of www.wandelnet.nl. De NS-wandeltochten Maascorridor, Wekeromse Zand en de 2-daagse tochten Heuvelland en Wouwse Plantage verdwijnen dit jaar uit het NS-pakket, maar zijn nog steeds te downloaden via www.wandelnet.nl.

Eerdere berichten

  • Juni 2016
  • Mei 2016
  • April 2016
  • Maart 2016
  • Februari 2016
  • Januari 2016
Disclaimer | Colofon